Cultivatorii de usturoi vor primi şi în acest an un sprijin financiar

Cultivatorii de usturoi vor primi şi în acest an un sprijin financiar

Cultivatorii de usturoi vor primi şi în acest an un sprijin financiar

Suma se ridică la cel mult 3.000 euro pe hectar prin schema de ajutor, fondurile totale alocate fiind de aproape 30 de milioane de lei, scrie dcnews.ro.

Programul se bucură de mare succes în judeţul Giurgiu, unde anul trecut peste 90 de fermieri au beneficiat de aceşti bani. Cultivatorii de usturoi spun că sprijinul oferit de stat îi ajută foarte mult cu înfiinţarea culturilor.

„La început, ne putem speria de costul mare de înfiinţare a unui hectar de usturoi, pentru că sămânţa intră între 600 şi 1.200 kg la hectar. Diferenţa o face calibrul căţeilor de usturoi, de la cei mai mici la cei mai mari. Totuşi, la 3.000 euro, cât s-a oferit sprijinul, ne cam acoperim costul de înfiinţare a unui hectar”, a spus Alin Mârzac, reprezentant al societății agricole, potrivit Rador.

CITEȘTE ȘI: Pensionarii ar putea primi noi bonuri pentru alimente, la final de an

Data limită pentru depunerea cererilor este 16 mai, iar valorificarea producţiei se va face în perioada 1 iunie-21 noiembrie, inclusiv. În Giurgiu, cultivatorii de usturoi beneficiază de piaţă de desfacere, spune

„Sunt sprijiniţi şi există acea desfacere asigurată şi interesul pentru consumul de usturoi românesc a crescut”, a spus Petra Ochişor, director Direcţia pentru Agricultură Giurgiu.

Condiții

Pentru a fi eligibili, beneficiarii trebuie să utilizeze o suprafaţă cultivată cu usturoi de minim 3.000 de metri pătraţi şi să obţină o producţie de minim trei kg de usturoi pe 10 metri pătraţi.

Anul trecut peste 90 de fermieri din judeţul Giurgiu au obţinut acest ajutor de minimis.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *