Cu tirurile pe cântar

cantar auto

Drumurile județene din Timiș vor avea durata de utilizare mai lungă și nu vor mai fi degradate din cauza autovehiculelor cu masa foarte mare care trec pe ele.

Aceasta este una dintre ideile lansate de președintele CJT, Sorin Grindeanu, imediat după ce și-a preluat mandatul, fiind foarte aproape de a fi pusă în practică.

După încheierea protocolului cu Poliția Județului Timiș, la ședința în plen a consiliului județean de astăzi urmează să fie aprobat studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui spaţiu pentru servicii şi control privind verificarea tonajului pe DJ 691 – km 40+670, la intrarea în localitatea Alioș dinspre limita cu județul Arad.

Pe acest sens de mers, tirurile trec fără nici o problemă, iar drumul este foarte degradat, cu toate că nu s-a scurs prea mult timp de când a fost reabilitat.

Valoarea totală a lucrării va fi de 630.000 de lei, finanțarea făcându-se de la bugetul CJT, iar durata de realizare a fost estimată la două luni.

Conform reglementărilor în vigoare, pe drumurile județene din Timiș limita maximă admisă pentru masa autovehiculelor este de 40 de tone. Pentru tirurile cu masa între 25 și 40 de tone este nevoie de o autorizație specială din partea CJT, care costă în jur de 200 de lei.

De când s-a anunțat că se vor face verificări serioase în ceea ce privește masa autovehiculelor de pe drumurile județene, numărul de autorizații a crescut simțitor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns