Cu bureţi şi saltele la geamuri. Aşa se pregătesc de ore elevii unei şcoli din centrul Timişoarei, pentru a nu dârdâi de frig

Bucăţi mari de tencuială se desprind de pe clădire, fiind un pericol pentru pietonii care trec pe lângă Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”.

Imobilul care găzduieşte şcoala este parcă din alt timp sau pare pregătit pentru turnarea unui film de groază.

CITEŞTE ŞI: Accident mortal în Timişoara. O femeie a fost călcată de un tir

Din când în când, direcţiunea Colegiului Tehnic „Emanuil Ungureanu” apelează la pompieri pentru a curăţa faţada şi a preveni altfel eventuale accidente.

Nu o dată bucăţile de tencuială au căzut în curtea interioară a unităţii de învăţământ şi au lovit automobilele dascălilor, care s-au ales cu tăblăria şifonată.

CITEŞTE ŞI: Cine sunt angajaţii care vor lua prime de Crăciun de 900 de lei de persoană plus tichete cadou de 80 de lei

În urmă cu câţiva ani, în plină iarnă, liceenii colegiului au învăţat în clasă îmbrăcaţi, pentru că tâmplăria de la uşi şi ferestre era distrusă. Din păcate, nici acum datele problemei nu sunt altele.

Ca soluţie de avarie s-au adus în acele clase radiatoare, iar anul trecut conducerea şcolii a luat decizia să pună între geamuri păturile casate de la internat.

Anul acesta, destul de resemnată în ceea ce priveşte ajutorul de la Primăria Timişoara, conducerea şcolii a decis să se ocupe şi de partea estetică, astfel că se vor folosi pentru etanşarea geamurilor bureţi de la saltelele nefolosite din sala sport.

„Bureţii vor fi îmbrăcaţi în pânză şi numai aşa îl vom pune la ferestrele din şcoală. Va fi şi ceva inedit, dar va opri frigul şi vântul”, ne-a declarat Ioan Gheorghe Bîndariu, directorul Colegiului Tehnic „Emanuil Ungureanu”. Clădirea este declarată monument istoric, având o vechime de peste o sută de ani.

În ceea ce priveşte o posibilă reabilitare, conducerea unităţii speră ca primăria să depună un proiect pentru accesarea unor fonduri europene. Dar, până atunci, va… bate vântul!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Cu bureţi şi saltele la geamuri. Aşa se pregătesc de ore elevii unei şcoli din centrul Timişoarei, pentru a nu dârdâi de frig

Lasă un răspuns