CSU Politehnica Timişoara va fi gazda loturilor naţionale feminine de scrimă ale României – categoriile juniori şi cadeţi. Foto

CSU Politehnica Timişoara va fi gazda loturilor naţionale feminine de scrimă ale României - categoriile juniori şi cadeţi. Foto

CSU Politehnica Timişoara va fi în perioada 10-17 iulie gazda loturilor naţionale feminine de scrimă ale României – categoriile juniori şi cadeţi.

Este una dintre acţiunile incluse într-un amplu proiect ce poartă denumirea „Un club, un oraş, o inimă – Politehnica Timişoara”, iniţiat de structura sportivă condusă de Adrian Tal şi finanţat prin Centrul de Proiecte al Municipiului Timişoara.

Printre sportivele care vor face parte din cantonamentul ce va cuprinde sesiuni speciale de nutriţie, lecţii de educaţie financiară şi ore de psihologie sportivă se află Ingrid Miti Bikfalvi, Karina Tal şi Miruna Husu, de la CSU Politehnica Timişoara. Va fi o săptămână intensă, cu două antrenamente pe zi, dimineaţă şi după-amiază. Pe lângă lecţiile enumerate mai sus, un specialist din cadrul Federaţiei Internaţionale de Scrimă va fi prezent la Timişoara pentru a le învăţa pe tinere primii paşi într-o viitoare carieră în antrenorat.

Sesiunile de antrenament se vor desfăşura la Baza nr. 2 a Universităţii Politehnica Timişoara. Vor participa 15 componente ale loturilor naţionale. Reprezentantele clubului gazdă se mândesc deja cu rezultate notabile şi au un mare potenţial de creştere. Ingrid Miti Bikfalvi (17 ani) este campioană naţională a cadetelor la floretă, iar în 2022 a avut cel mai bun ranking din România la această categorie. Totodată, ea a participat la Campionatul European şi la Campionatul Mondial şi este liderul lotului de cadeţi. Karina Tal (15 ani) şi Miruna Husu (16 ani) vor fi celelalte sportive de la CSU Politehnica Timişoara care vor avea parte de experienţa unui cantonament organizat ca în ţările din Occident.

Ana Pavăl şi Mihai Dinţică sunt cei doi antrenori de la loturile naţionale ale României. Li se va adăuga Livius Buzan, antrenorul secţiei de scrimă de la CSU Politehnica Timişoara. Petru Kuki, fost floretist, vicecampion mondial şi medaliat cu bronz european în 1981, va fi responsabil tehnic şi se va ocupa de formarea profesională a sportivelor. La acţiuni va participa şi Ciprian Chirilă, prodecanul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, care le va vorbi membrelor loturilor naţionale despre oferta educaţională şi beneficiile pe care Universitatea Politehnica Timişoara le oferă sportivilor de înaltă performanţă. Membrii staff-ului tehnic vor fi cazaţi la Casa Politehnicii nr. 2.

CITEŞTE ŞI: Performanţă istorică pentru un club comunal! O atletă de la CS Giroc-Chișoda, selectată la cea mai mare competiție sportivă europeană de juniori

„O astfel de acţiune nu s-a mai organizat vreodată la Timişoara, este o premieră. Ne bucură faptul că proiectul s-a concretizat şi că a devenit realitate. Aceasta se datorează şi bazei sportive pe care o pune la dispoziţie Universitatea Politehnica Timişoara. Îi mulţumim Primăriei Timişoara, care a finanţat o activitate de o asemenea anvergură”, a declarat Adrian Tal, preşedintele CSU Politehnica Timişoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *