Criză de medicamente în România! Se sistează exporturile de citostatice

medicamente 2

Criză de medicamente în România! Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că țara noastră nu va mai exporta citostatice. S-a ajuns la această situație pentru că unele firme retrag medicamentele de pe piața românească, unde acestea sunt mai ieftine, și preferă să le vândă în alte țări, pentru un preț mai bun.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, spune 12 citostatice esențiale sunt de negăsit în acest moment pe piața din România, iar pentru alte medicamente există risc de dispariție în următoarele două-trei luni.

CITEȘTE ȘI: TIR în flăcări, după un impact cu un autoturism. VIDEO!

,, 125 de medicamente citostatice şi 47 de imunosupresoare necesare în tratamentul cancerelor şi a persoanelor transplantate nu vor mai putea fi distribuite în afara României pentru o perioadă de şase luni”, a declarat vineri ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, conform realitatea.net

Ministrul a precizat că măsura a fost luată ca urmare a notificării venite din partea specialiştilor Agenţiei Naţionale a Medicamentului, instituţia care are atribuţii în monitorizarea şi supravegherea pieţei medicamentului, specialişti care au primit o serie de sesizări din partea pacienţilor şi specialiştilor din domeniu.

Reprezentanții ONG-urilor din sănătate subliniază că această decizie nu va duce decât la o altă situație de infringement.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Criză de medicamente în România! Se sistează exporturile de citostatice

 1. Bravo, in sfirsit o decizie pt romani !
  Postacii ceilalti, acum ce mai spuneti ?
  Inca nu a-ti primit ordine ?
  Imi pare rau de persoanele care au nevoie de asemenea medicamente, ca tuturor celor cu suflet, si e firesc ca un guvern roman sa ia o decizie pt romanii bolnavi !
  Ceilalti, firme cu numere mari, sforaitoare, dovedesc inca o data ca vand si cumpara orice, inclusiv viata noastra !
  Exemple….cite vrei, daca ai ochi sau nu esti….cumparat !
  Sa fie prea tarziu sa ne dam seama….?

Lasă un răspuns