Criza de forţă de muncă, mare cât cozile de Crăciun

cozi

Bucuria sărbătorilor a fost umbrită, în multe cazuri, de timpul îndelungat de aşteptare petrecut de clienţi la cozile care s-au format în marile magazine.

Mai toată lumea a dat buluc să se aprovizioneze cu produse care se consumă în această perioadă, iar supermarketurile au stabilit, iarăşi, noi recorduri de vânzări.

Pe undeva, cozile uriaşe sunt explicabile, însă lucrurile sunt un pic mai complicate şi nu ţin doar de afluenţa mare de clienţi din aceste zile. Dacă timişorenii ar fi luat cu asalt toate casele de marcat de la supermarketuri, atunci am fi putut vorbi doar de aglomeraţia de sărbători, care nu avea cum să fie evitată.

Însă, cam jumătate dintre case erau închise, aşa explicându-se şi „refrenul” foarte des auzit la cozile din zilele trecute: „Mai deschideţi o casă!”.

Aşa este, pare foarte simplu, mai deschizi o casă şi mai reduci cozile, numai că această procedură implică resurse umane care, în cele mai multe cazuri, nu există.

Marile magazine se confruntă cu o criză de personal devenită cronică, o cauză fiind şi nivelul scăzut al salariilor.

Acestea sunt invers proporţionale cu cozile formate în timpul Crăciunului, care reprezintă cel mai bun indicator al crizei de personal care există în sectorul comercial din Timişoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *