Creșterea vitelor Angus, o afacere profitabilă. Un kilogram de carne în viu costă trei euro

angus1

Că se poate câștiga bine și din creșterea vitelor o dovedește un tânăr de 26 de ani, din comuna Voiteg, care după ce s-a documentat temeinic despre această rasă, și-a convins părinții să achiziționeze primele exemplare.

Cristian Noje spune că pe acestea le-a cumpărat din străinătate: ”Părinții mei au mai avut vite, din cele indigene, rasa Bălțata Românească, însă au renunțat.

Dacă îmi aduc bine aminte era în anul 2000, dar au renunțat repede, pentru că nu se prea câștiga din această afacere.

Eu am citit despre rasa Angus și am aflat că nu este pretențioasă.

Se crește mult mai ușor, nu trebuie mulsă și poate sta pe câmp, la pășune, până toamna târziu. Primele exemplare le-am adus din străinătate, iar apoi le-am cumpărat din România”.

Familia Noje are în prezent 75 de vite din rasa Angus, dintre care 40 sunt vaci de reproducție. Ei au încheiat un contract prin care vitele vor ajunge la Sibiu unde vor fi sacrificate.

Pentru un kilogram de carne în viu vor primi trei euro, un preț mult mai bun decât ar obține pentru rasa noastră indigenă.

În ceea ce privește creșterea vitelor, specialiștii afirmă că această rasă estelus 40 grade Celsius și minus40 de grade Celsius, iar carnea lor este deosebit de fragedă, fiind deosebit de apreciată în gastronomie.

”Tăurașii vor fi sacrificați după opt luni, iar junicile vor rămâne pentru prăsilă”, a precizat tânărul. Investiția inițială în această afacere a ajuns la aproape 100.000 de euro, iar tânărul fermier este convins că, pe parcursul timpului, profitul va fi pe măsură.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns