Crește numărul localităților carantinate în Timiș. Pentru Dumbrăvița,starea de carantină a fost prelungită

carantina 1

Încă o localitate timișeană intră în carantină, iar pentru alte două, se prelungește această măsură instituită anterior. Este vorba despre Dudeștii Vechi, pentru o perioadă de 14 zile, și pentru prelungirea carantinării localităților Dumbrăvița și Șandra pentru o perioadă de 7 zile.

„Având în vedere faptul că, în ultimele 14 zile, rata de infectare/1000 de locuitori la nivelul județului Timiș a crescut, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a făcut, ieri, o analiză la nivelul unităților administrative-teritoriale care au rata de infectare peste 6/1000 de locuitori. Ca urmare, Direcția de Sănătate Publică Timiș a făcut analiză pe fiecare dintre aceste unități administrativ-teritoriale pentru a se vedea dacă se impune măsura carantinării.

Direcția de Sănătate Publică a transmis Institutului Național de Sănătate Publică analizele, iar INSP a transmis, astăzi, avizele pentru carantinarea localității Dudeștii Vechi, pentru o perioadă de 14 zile, CJSU și pentru prelungirea carantinării localităților Dumbrăvița și Șandra pentru o perioadă de 7 zile.

CITEȘTE ȘI: Peste cinci la sută din populația Timișului a trecut prin coronavirus. Mai multe focare în unități de învățământ

În urma avizului carantinării dat de INSP, astăzi, subprefectul Mircea Băcală a convocat ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia s-a votat instituirea măsurii de carantinare a localității Dudeștii Vechi pentru o perioadă de 14 zile.

Totodată, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis prelungirea carantinării localităților Dumbrăvița și Șandra pentru o perioadă de 7 zile.

Hotărârile vor fi transmise de urgență către Centrului Național de Coordonarea și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinelor șefului Departamentului pentru Situații de Urgență pentru instituirea carantinei în localitatea Dudeștii Vechi și, respectiv, pentru prelungirea carantinei pentru localitățile Dumbrăvița și Șandra. Măsurile de carantinare intră în vigoare de la data și ora prevăzută în Ordinele șefului DSU.

Hotărârile CJSU privind carantinarea împreună cu modelul Declarației pe propria răspundere vor fi transmise localităților și vor fi publicate pe site-ul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – cjsutm.ro. De asemenea ordinele șefului DSU vor fi comunicate localităților carantinate și vor fi publicate pe site-ul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – cjsutm.ro”, a transmis Instituția Prefectului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Crește numărul localităților carantinate în Timiș. Pentru Dumbrăvița,starea de carantină a fost prelungită

  1. Dacă se continuă în modul actual nu se va rezolva nimic cu aceste carantinari. Populația din aceste localități circulă în voie pe unde vor, iar firmele funcționează fără probleme.

  2. carantinate ???!!! da’, ce! exista verbul a carantina ???!!! ca, asta pare un participiu…halal ”limba romaneasca”!!! apa’, yo m-am ”carantinat” da’ , mai departe…salutari

Lasă un răspuns