Credincioşii romano-catolici intră duminică în Advent – perioada de reculegere şi post de dinaintea Crăciunului

În calendarul Bisericii Romano-Catolice noul an bisericesc începe duminică, 2 decembrie şi are ca etapă premergătoare Crăciunului, Adventul.

Aceasta cuprinde patru săptămâni de pregătire pentru marea sărbătoare a Naşterii Mântuitorului Isus Cristos. Caracteristică acestei perioade este coroana de Advent – realizată din ramuri de brad, cu câte patru lumânări, care se aprind pe rând în duminicile până în Ajunul Crăciunului.

Aprinderea lumânărilor – în fiecare duminică de Advent – simbolizează creşterea luminii care ajunge la împlinire în Noaptea Sfântului Crăciun, atunci, când adevărata Lumină, Isus Cristos se naşte pentru mântuirea lumii. Aceste coroane de Advent împodobesc atât bisericile catolice, cât şi locuinţele creştinilor, care sunt chemaţi în acest post la veghe, reculegere şi rugăciune.

În prima zi din Advent oamenii îşi împodobesc uşile şi geamurile, şi prin acest mod vestesc începutul perioadei de pregătire atât trupească cât şi sufletească pentru sărbătorirea naşterii lui Isus.

În fiecare din cele patru duminici membrii familiei se adună împreună şi aprind câte o lumânare de pe coroniţă, se roagă şi cântă.

Angajații Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara vor aprinde luni, 3 decembrie la ora 9.00 în cadrul unei rugăciuni comune prima lumânare de Advent, iar în lăcaşele de cult de pe raza Diecezei de Timişoara, aceasta va fi aprinsă în cadrul Sfintelor Liturghii de duminică.

 

radioresita.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns