S-au format, din nou, cozi în vămile cu Ungaria. Crește numărul celor care se întorc în țară, de sărbători

România elimină complet formularul digital de localizare a pasagerilor, la intrarea în țară

Călătorii sunt nevoiţi să aştepte chiar și două ore pentru a intra în ţară, din Ungaria,  prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II (autostrada pan-europeană), din cauza traficului intens şi a triajului epidemiologic care se face la sosirea în România, relatează Agerpres.

CITEȘTE ȘI: Impozitele pentru locuințe și terenuri cresc cu 20% la Timișoara

Potrivit aplicaţiei online de monitorizare a traficului la frontiere, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la Nădlac II sunt deschise şase artere de intrare din Ungaria înRomânia pentru autoturisme, microbuze sau autocare, dublu faţă de o zi obişnuită, dar cu toate acestea timpii de aşteptare pentru formalităţiau ajuns, la un moment dat, la 120 de minute.

Aplicaţia precizează că timpii mari sunt cauzaţi de numărul ridicat de autovehicule care se prezintă la intrarea în România şi de triajul epidemiologic care se face în cazul celor care vin în ţară.

Călătorii care aleg să vină prin PTF Nădlac I (DN7) trebuie să aştepte cel puţin 40 de minute pe cele trei artere dedicate traficului uşor şi turistic. Autorităţile române arată că aici, pe lângă aglomeraţie şi triajul epidemiologic, este o problemă şi cu lipsa de personal din partea autorităţilor de frontieră ungare.

Probleme și pentru TIR-uri și camioane, la sosirea din Ungaria

Probleme sunt şi la traficul greu, tot pe sensul de intrare în România. La Nădlac II, camioanele aşteaptă cel puţin 110 minute, în coloane formate pe cele patru artere deschise, iar la Nădlac I se aşteaptă 40 de minute.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns