Covid cu repetiție: O asistentă din vestul țării, confirmată pentru a doua oară cu coronavirus în doar 3 luni!

Prefectura şi Direcţia de Sănătate Publică Bihor au raportat, în această dimineață, descoperirea unei reinfectări, în cazul unei asistente de la Spitalul Municipal Dr. Pop Mircea din Marghita. În vârstă de 39 ani, ea a mai avut Covid şi în luna august.

Acesta este prima situaţie de reinfectare înregistrată în judeţul Bihor de la începutul pandemiei până în prezent, asemenea cazuri fiind rare.

CITEŞTE ŞI: Va rămâne purtarea măștii obligatorie pentru persoanele care se vor vaccina anti-COVID-19? Precizările coordonatorului campaniei de imunizare

Deocamdată, reinfectarea femeii nu a fost explicată de epidemiologi. „Tot ce ştim este că a mai fost confirmată Covid pozitivă şi în 25 august. Astă-vară a fost asimptomatică, la fel cum este şi acum, cel puţin deocamdată”, a spus un reprezentant al spitalului din Marghita.

CITEŞTE ŞI: Restricţii de Sărbători: lockdown extins în Europa

În asemenea situaţii, recomandarea Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, care consideră că imunitatea post-infectare durează în medie 3 luni, este ca persoanele care au intrat în contact cu cele reconfirmate pozitive să intre în izolare.

foto generic, Getti Images / Glamour.com

ebihoreanul

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns