Cosmin Tabără: „Se întâmplă mereu tragedii. Unde sunt spațiile de cazare pentru situații de urgență la Timișoara?”

Cosmin Tabără: Geanta cu milionul lui Buzatu este o palmă pentru clasa politică românească

Cosmin Tabără: „Se întâmplă mereu tragedii. Unde sunt spațiile de cazare pentru situații de urgență la Timișoara?”

Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, trage un semnal de alarmă vizavi de lipsa locurilor de cazare temporară, în cazul unor dezastre naturale sau industriale. El a readus în atenție această temă, de care s-a ocupat atâta timp cât avea în subordine Direcția de Patrimoniu din Primăria Timișoara.

De la criza refugiaților din Ucraina și până la exemplul exploziei de la Crevedia, din weekendul trecut, au existat și din păcate mai pot apărea situații în care oamenii rămân fără un acoperiș deasupra capului. Motiv pentru care Tabără consideră că municipalitatea trebuie să rezolve această problemă, pentru situații de urgență sau alte cazuri neprevăzute.

„Se întâmplă mereu tragedii. Unde sunt spațiile de cazare pentru situații de urgență la Timișoara?
Iată un aspect neglijat total de către autoritățile centrale și locale!

Încă din primele luni de mandat am atras atenția că nici Timişoara nu este pregătită în acest sens și că trebuie neapărat făcuți pasi în acest sens. Am exemplificat, o fac și acum, dar, din păcate, nu am fost ascultat.

Am dat exemplul din Timişoara cu deratizarea care a avut loc în Complex în anii trecuți, când, din păcate, au existat victime iar blocul întreg a fost evacuat. Atunci Mitropolia a întins o mână de ajutor. Au venit valurile de emigranți și i-am cazat în spații care numai locative nu pot fi definite.

A urmat valul de refugiați ucraineni cazați prin cămine sau pe unde s-au găsit spații. Nimic organizat, nimic care să dea siguranță. Am identificat și spațiul fostului cămin de la Liceul Energetic, care poate fi expertizat și folosit în acest scop.

Explozia de la Crevedia trebuie sa ne trezească și să conștientizăm că oricând putem fi victimele unei nenorociri! Și, din păcate, vom fi în imposibilitatea de a reacționa. Mi s-a luat din subordonare Direcția de Patrimoniu ca o măsură politică, dar strategia, măsurile propuse de mine trebuiau să continue. Bani sunt, depinde cum îi gestionăm, iar siguranța cetățenilor trebuie să primeze.

Din păcate, în loc de măsuri, prea mulți își pierd timpul polemizând pe lucruri mărunte. Fără a vedea și, mai ales, soluționa adevăratele probleme cu care ne confruntăm”, a scris Tabără pe rețeaua de socializare.

CITEȘTE ȘI: O consilieră locală din Timișoara a demascat o “caracatiță mafiotă”, după ce tot ea și colegii săi de partid votaseră numirea unui “tentacul” al acesteia în comisia care selectează membrii CA din societățile primăriei


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Cosmin Tabără: „Se întâmplă mereu tragedii. Unde sunt spațiile de cazare pentru situații de urgență la Timișoara?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *