Corul de fete de la „Ion Vidu”, medaliat cu aur

lebedele

Corul de fete al Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu” din Timişoara, cunoscut sub numele de „Lebedele”, a fost medaliat cu aur la Concursul internațional „Istramusica”, desfăşurat recent la Poreč, în Croația.

Cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și al Primăriei Timișoara, foarte tinerele muziciene au dovedit din nou că sunt, cu siguranță, singura formație corală din județ care poate face faţă cu brio într-o competiţie internaţională de anvergură. Fetele au fost însoţite la Poreč de copiii de la „Cantanti”, cea mai de succes formație a festivalului, care a impresionat audiența cu un repertoriu compus din piese cântate în șase limbi.

„Istramusica” a fost, atât pentru „Lebede”, cât și pentru „Cantanti”, încununarea muncii copiilor și a coordonatorilor lor – Maria Gyuris, Mariana Sînmărtinean (pianist corepetitor), Suzana Vrânceanu (coregraf) şi Adrian Jivan (actor) – profesioniști desăvârșiți și pedagogi cu experiență, care, dincolo de dragostea de muzică, de artă, au ştiut să să insufle discipolilor și câteva valori incontestabile: respectul reciproc, discernământul muzical și cultural, tenacitatea și dorința de a duce la bun sfârșit o misiune, oricât de dificil ar fi drumul.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Corul de fete de la „Ion Vidu”, medaliat cu aur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *