Coronavirusul bubuie în Timiș! ISU Lugoj își suspendă activitatea. Focar la spitalul din Făget și la Poliția de Frontieră

coronavirus4 1

E haos în județul Timiș unde focarele de coronavirus bubuie pe bandă rulantă. Opt cadre medicale de la Spitalul orăşenesc Făget din judeţul Timiş au fost depistate pozitiv cu SARS COV – 2, în timp ce la Poliţia de Frontieră Timişoara au fost depistate patru cazuri. Toate aceste persoane se află internate în unităţi sanitare, scrie News.ro.

Conducerea Spitalului orăşenesc Făget a decis testarea celor aproximativ 100 de angajaţi, după ce în acest oraş au fost depistate mai multe cazuri de infectări cu noul coronavirus. Rezultatele testelor au fost pozitive în cazul a opt cadre medicale, asistente, infirmiere şi îngrijitoare.

„Fiind destul de mulţi, directorul a luat o decizie înţeleaptă, spun eu, şi a hotărât să testeze tot personalul. A făcut teste şi au venit rezultatele şi au apărut astfel 8 cazuri de asistente, infirmeiere şi îngrijitoare. Toate sunt asimptomatice. Sunt într-o unitate spitalicească de tip Covid şi după 48 de ore, în funcţie de starea lor, un medic va decide dacă rămân internate sau vor merge în izolare la domiciliu. Eu zic că e un lucru bun făcut de domnul director pentru că astfel s-a eliminat minifocarul. Restul testelor sunt negative”, a declarat pentru News.ro, primarul oraşului Făget, Marcel Avram.

În ultimele săptămâni la Făget au apărut mai multe cazuri de infectare cu coronavirus. În prima fază au fost depistate 10 persoane, după care alte 15, care erau contacţi direcţi ai primilor infectaţi. În total, 25 de cazuri.

Şi la Poliţia de Frontieră Timişoara au fost depistate patru cazuri de COVID – 19.Este vorba de un angajat de la Serviciul Financiar din Timişoara, un agent de tură de la Poliţia de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, iar alte două cazuri au fost înregistrate la Punctul de Trecere Frontieră Naidăş, judeţul Caraş – Severin, subordonat Timişului.

Cei confirmaţi cu SARS COV 2 au fost internaţi, iar inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Timiş testează personalul în toate locurile în care s-a semnalat infecţia. De asemenea, sediile urmează să fie dezinfectate.

Un număr de 66 de cazuri noi au fost raportate în Timiş în ultimele 24 de ore.

ISU Lugoj și-a suspendat activitatea

Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a decis suspendarea activităţii Detaşamentului de Pompieri Lugoj şi detaşarea în acest oraş, de la Timişoara a două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi a unei autosanitare SMURD, cu echipajele aferente, după depistarea unui caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2 printre pompieri.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, un cadru militar care îşi desfăşoară activitatea în plan operativ la Detaşamentul de Pompieri Lugoj a fost depistat cu COVID – 19.

”În data de 23.07.2020, aflat în timpul liber, un angajat al ISU Timiş s-a prezentat la C.P.U Lugoj având anumite acuze medicale. În data de 24.07.2020 am fost informaţi despre faptul că rezultatul testului COVID-19 este pozitiv”, transmite ISU Timiş.

Imediat după primirea rezultatului pozitiv, ISU Timiş a anunţat Direcţia de Sănătate Publică Timiş şi a dispus mai multe măsuri preventive, printre care suspendarea activităţii Detaşamentului de Pompieri Lugoj; dislocarea, din Municipiul Timişoara, a unui număr de 2 autospeciale de lucru cu apă şi spuma şi a unei autosanitare SMURD, cu echipajele aferente, pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă din raionul de intervenţie.

De asemenea, s-a dispus dezinfecţia tuturor spaţiilor clădirii detaşamentului şi a tehnicii de intervenţie de către echipajul specializat CBRN, dar şi izolarea preventivă, la domiciliu, a tuturor angajatilor, până la finalizarea anchetei epidemiologice.

”Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare, fiind prelevate probe pentru personalul turei de serviciu din data de 24.07.2020. Conform deciziei meficale, colegul nostru se află internat la un spital suport COVID din Timişoara. Starea lui de sănătate este bună şi în continuare îi acordam tot sprijinul de care are nevoie şi ne preocupăm pentru sănătatea lui. De asemenea, asigurăm cetăţenii Municipiului Lugoj şi localităţilor limitrofe că suntem în măsură să intervenim operativ la toate situatiile de urgenţă care pot apărea”, mai transmite ISU Timiş.

 

stiripesurse


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *