Coronavirus: Italia a decis să prelungească restricţiile până la sfârşitul lui aprilie, iar Franţa intră în carantină totală

Coronavirus: Italia a decis să prelungească restricţiile până la sfârşitul lui aprilie

Italia a decis să prelungească restricţiile pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19, printre care închiderea restaurantelor, magazinelor şi muzeelor până la 30 aprilie, potrivit unui decret semnat miercuri seară de premierul Mario Draghi, transmit AFP și Agerpres.

Noul decret face ca vaccinarea să fie obligatorie pentru personalul sanitar, însă păstrează deschise şcolile primare şi prevede că măsuri de relaxare vor putea fi luate înainte de sfârşitul lui aprilie în cazul unei ameliorări a situaţiei sanitare.

Toate regiunile din Italia vor rămâne, în perioada 7-30 aprilie, fie clasificate „roşii”, fie „portocalii”, în timp ce numai clasificarea „galben” permite deschiderea restaurantelor până la orele 18.00 şi o mobilitate mai mare.

Cea mai mare parte a ţării este supusă unor restricţii severe pentru a opri contaminările în cadrul celui de-al treilea val de COVID-19 (închiderea pentru public a barurilor şi restaurantelor, călătorii limitate).

În plus, întreaga peninsulă va fi clasificată în zona „roşie” (risc ridicat de contaminare şi restricţii maxime) pentru weekendul de Paştele catolic, o sărbătoare foarte populară în Italia care este de obicei ocazia reuniunilor de familie, conform HotNews.ro.

Pandemia a făcut până în prezent peste 108.000 de morţi, potrivit Ministerului italian al Sănătăţii, citat de AFP.

 

Franţa intră în carantină totală, iar școlile şi liceele vor fi închise pentru cel puţin trei săptămâni

 

Preşedintele Franţei Emmanuel Macron anunţă o carantină totală. Regulile aflate în vigoare se extind pe întreg teritoriul.

”Regulile în vigoare vor fi extinse pe întreg teritoriul metropolitan de sâmbătă seara și timp de patru săptămâni. Astăzi nu mai este scutită nicio zonă metropolitană. Controalele vor fi înăsprite, dar alegem responsabilitatea. Prin urmare, certificatul va fi obligatoriu numai pentru călătoriile peste 10 kilometri de casă”, a declarat Emmanuel Macron.

Grădiniţele, şcolile şi liceele vor fi închise timp de trei săptămâni: ”Când vine vorba de școli, trebuie să fim conștienți de obligațiile noastre față de tinerii noștri. Ne putem felicita pentru faptul că ne-am ținut școlile deschise din septembrie 2020. Suntem una dintre puținele țări care au făcut această alegere atunci când am fost foarte frapați de epidemie. Am făcut-o în conștiință, pentru că educația este lupta secolului. Da, virusul circulă în școli, dar nu mai mult decât în ​​altă parte. Dar școala nu este negociabilă. Trebuie să ne asumăm responsabilitățile”, a specificat şeful statului.

Foto: DW


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns