Coronavirus în România, restricţii anunţate de autorităţi. Se interzice orice eveniment cu peste 1.000 de persoane

raed arafat 4

Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat și Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, au anunţat mai multe restricţii în Romania, în privinţa infecţiei cu noul Coronavirus (COVID-19).

Astfel, doctorul Arafat a anunţat că se vor suspenda cursurile în toate instituţiile de învăţământ unde au existat persoane depistate cu coronavirus până pe 31 martie, se interzice organizarea evenimentelor la care urmează să participe un număr de peste 1.000 de persoane, iar meciurile de fotbal se vor organiza fără spectatori.

De asemenea, se instituie restricţii în spitale, în privinţa aparţinătorilor, dar şi a studenţilor de la medicină şi farmacie care se află în practică.

Doctorul Arafat precizează că acestea sunt doar primele măsuri şi pot fi urmate de altele, în perioada imediat următoare.

„În ultimele două zile au fost întâlniri de discutii, pentru a analiza situatia si pentru a lua unele masuri preventive. Este posibil să fie urmate de altele, in cursul analizei”, a spus doctorul Arafat.

Doctorul Arafat face apel la responsabilitate şi roagă cetăţenii români care vor să se întoarcă în ţară din zonele aflate în carantină pentru coronavirus să nu revină în România, până la rezolvarea problemelor în zona respectivă. De asemenea, românii care vor să plece înainte de terminarea perioade de izolare la domiciliu din România, sunt rugaţi să nu o facă, deoarece pot crea probleme grave. De asemenea, dacă o persoană pleacă din izolarea la domiciliu înainte de 14 zile va primi o amendă de 20.000 de lei.

În cazul în care românii care au terminat perioada de izolare şi vor să plece în străinătate, aceştia au nevoie de o adeverinţă  medicală care să ateste că au executat perioada de izolare de 14 zile şi apoi pot să călătorească unde doresc.

De asemenea, românii care execută perioada de izolare în alte ţări şi au adeverinţă medicală de la autorităţile ţării unde au fost în izolare, pot intra fără probleme în România.

Doctorul Arafat a anunţat că vor fi mai multe centre unde se vor face teste pentru coronavirus.

De asemenea, referitor la decontarea cheltuielilor pentru carantină, exista un proiect cu o procedura de decontare, care include persoanele care nu se pot autosusţine şi sunt în izolare la domiciliu, de la caz la caz.

 

observator.tv


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns