Coronavirus, 4 aprilie 2021. Ministrul Sănătății: 167 de copii internați în spital cu Covid, 16 la ATI, 2 intubați

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii: ​Campania de vaccinare este un eșec

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că în spitale sunt internați 167 de copii care s-au îmbolnăvit de Covid-19, 16 dintre ei fiind în secții de terapie intensivă.

Dintre aceștia, doi sunt intubați, a spus Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătății a subliniat, în conferința de presă, că s-a ajuns la două recorduri nedorite: Cel mai mare număr de infectați și internați cu Covid-19 și cel mai mare număr de pacienți la ATI.

”Vedem familii întregi care ajung la spital”, a declarat acesta.

În aceeași conferință, Vlad Voiculescu a anunțat suplimentarea numărului de paturi pentru bolnavii Covid în spitalele din Capitală. Decizia a fost luată după ce duminică s-a înregistrat un record de pacienți internați, la nivel național.

„Am mers către spitale la care ne-ar fi plăcut să nu trebuiască să apelăm, am mers pentru suplimentarea paturilor către spitale cu tradiție în tratarea bolilor cronice. Am mers către Institutul Fundeni – și avem acolo un număr de 70 de paturi cu oxigen și un număr de 14 paturi de Terapie Intensivă care fie sunt disponibile deja, fie sunt în pregătire. Am mers către Institutul Oncologic București, și avem un număr de 5 paturi de Terapie Intensivă și alte 5 paturi pentru terapie acută, care sunt disponibile. 35 de paturi la Spitalul Colentina, două paturi de ATI la Spitalul Gerota, la Spitalul Colțea 16 paturi cu oxigen”, a spus Vlad Voiculescu, potrivit Mediafax.

Acesta a anunțat și creșterea numărului de paturi din unitățile mobile.

„Avem, de asemenea, o creștere a numărului de paturi avizate în unitățile mobile, acele unități din curțile spitalelor. Vorbim de o creștere de la 8 la 12 paturi la fiecare mașină și vorbim de o creștere la 45 a paturilor de la Spitalul Pantelimon. Începând cu ziua de mâine vom avea de asemenea 12 paturi în plus la Victor Babeș în București”, a mai spus ministrul Sănătății.

Acesta a spus că au fost înregistrate duminică două recorduri, în ceea ce privește numărul pacienților internați și cel al pacienților internați la ATI. Voiculescu a spus că în spitale sunt 13.714 pacienți, iar 1.456 de pacienți sunt doar la secțiile ATI.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Coronavirus, 4 aprilie 2021. Ministrul Sănătății: 167 de copii internați în spital cu Covid, 16 la ATI, 2 intubați

  1. acuma o dai cu copiii? mare gunoi esti. si pana acuma au fost cazuri covid19 la copii si nu ti-a spus nimeni sa ii declari ……?

Lasă un răspuns