Copil de doar 10 ani, refuzat la un spital din Timișoara din cauza lipsei de paturi la ATI: „Ni s-a rupt sufletul”

Situație critică la Spitalul de Infecţioase din Timişoara. Oancea se teme de un incendiu

Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara, spune că pandemia de Covid-19 pune o presiune uriașă pe sistemul sanitar din România. Medicul a povestit despre cazul unui copil de doar 10 ani, refuzat internare pentru că nu mai aveau paturi libere la Terapie Intensivă, conform observatornews.ro.

„Noi am refuzat un copil de 10 ani și ni s-a rupt sufletul pentru că nu mai avem locuri. Prin mediatizarea acestor cazuri, încerc să atrag atenția prin ce trecem. O să ajungem să fim niște actori la ce se întâmplă. Nu mai avem forța resursei umane, că paturile se pot suplimenta, dar un medic nu se formează peste noapte, necesită ani de zile.

Colegii mei efectiv au ajuns la capătul puterilor, iar cei care îndeamnă lumea să nu poarte mască și să gândească. Îndemn și eu: haideți să gândim ce se întâmplă dacă ni se infectează părinții”, declarat Cristian Oancea.

Potrivit medicului timișorean, este regretabil faptul că mai mulţi lideri de opinie au făcut afirmaţii care să ducă la dezbinare.

Pandemia de Covid-19 ar putea dura doi ani

Medicul spune că pandemia ar putea dura doi ani.

„Partea care ne sperie este că nu dezvolți o imunitate care să te protejeze. Cine a trecut prin infecție să nu creadă că este imun, să se protejeze în continuare”, a avertizat Oancea.

Managerul Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara nu crede, însă, că soluția de lockdown total este viabilă, potrivit observatornews.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Copil de doar 10 ani, refuzat la un spital din Timișoara din cauza lipsei de paturi la ATI: „Ni s-a rupt sufletul”

  1. Doctore,decat sa apareti toata ziua in presa,mai bine luati masuri sa urgentati terminarea spitalului dela iesire Torontalului,era gata daca se lucra de cand a inceput pandemia,URGENTATI!URGENTATI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *