Copii cu dizabilități locomotorii care au participat la ședințe de hidroterapie au deprins mersul independent

Zece dintre cei 63 de copii cu vârste până în șapte ani cu dizabilități locomotorii care au participat la ședințe de hidroterapie au deprins mersul independent.

Terapia în apă este una dintre cele mai consacrate şi eficiente metode de tratament în afecțiuni ce ţin de întârzieri de dezvoltare. Numărul beneficiarilor a ajuns în prezent la 200, ei având vârste cuprinse între șase saptămâni și 18 ani.

În programul ”Hidroterapia pentru toți”, derulat de Asociația ”Școala Mamei Junior”, acești copii cu dizabilități (nevăzători, cu sindrom Down, autism, tetrapareză, parapareză) din județul Timiș au beneficiat de ședințe săptămânale gratuite.

În cadrul acestui program, beneficiarii au participat la două concursuri de înot organizate special pentru ei, la finalul cărora 78 la sută dintre copii au reușit să înoate singuri. Principalul scop al acestor concursuri este să-i ajute pe copiii participanți să aibă mai multă încredere în eiși să își demonstreze, atât lor cât și celor apropiați, progresele dobândite.

Valoarea totală a proiectului „Hidroterapia pentru toți” este de 567.000 lei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns