Copie a cazului de la Vaslui: La Constanța, o tânără a fost sechestrată, bătută și violată

fata violata

Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) evidențiază un alt caz asemănător celui de la Vaslui, în care o tânără în vârstă de 22 de ani, din județul Vaslui a fost sechestrată timp de 2 zile într-un apartament din Constanța, violată și bătută de mai mulți bărbați.

Conform presei locale și naționale care a relatat pe larg acest caz la momentul respectiv, tânăra a cunoscut un bărbat pe Facebook, și a decis să meargă la Constanța ca să îl întâlnească. În perioada 8-10 februarie 2015, tânăra a fost sechestrată, bătută și constrânsă să întrețină raporturi sexuale cu mai multe persoane, iar pentru a scăpa a sărit de la etajul al 4-lea al blocului.

Ca urmare a informațiilor primite de AID, conform cărora cei 4 bărbați ar fi fost cercetați în stare de libertate, precum cei 7 tineri din Vaslui, am luat decizia sesizării în data de 23.07.2015, atât a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cât și a Consiliului Superior al Magistraturii, prin care am solicitat celor două instanțe efectuarea de cercetări cu privire la stadiul cazului și a magistraților implicați în dosar.

Astfel, in 24.07.2015, Parchetul General a comunicat AID concluziile verificărilor interne efectuate în acest caz. În urma răspunsului primit, din perspectiva AID rezultă o atitudine revoltătoare și inacceptabilă a magistraților judecători din cadrul Judecătoriei Constanța și a Tribunalului Constanța, care au decis în repetate rânduri scoaterea din arest preventiv și cercetarea sub control judiciar a celor 4 bărbați.
Redăm mai jos răspunsul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție:

„Ca urmare a cererii pe care ați adresat-o Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiție, la data de 23 iulie 2015, prin care solicitați o serie de date referitoare la un dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, vă comunicăm următoarele:

La data de 10 februarie 2015, persoana vătămată B.M.I. a formulat plângere penală din cuprinsul căreia a rezultat că, în perioada 8 – 10 februarie 2015, a fost sechestrată într-un imobil din Constanţa şi constrânsă să întreţină raporturi sexuale cu mai multe persoane.

Prin referatul procurorilor din data de 11 februarie 2015 a fost sesizată Judecătoria Constanţa cu propunere de arestare a inculpaţilor Trifan Valentin-Marius, Oltineanu Dan-Alexandru, Velicu Gheorghe şi Alexa Ştefan-Adrian, instanţa admiţând cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, fiind emise mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Prin rechizitoriul nr. 1784/P/2015, din data de 2 martie 2015, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest a celor patru inculpaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Constanţa sub nr. 6557/212/2015.

Prin încheierea din data de 20 mai 2015 pronunţată în dosarul penal nr. 6557/212/2015, Judecătoria Constanţa a admis cererile formulate de cei patru inculpaţi şi a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar, care urma să fie verificată cel mai târziu la data de 18 iunie 2015, scrie stiripesurse.ro.

Împotriva încheierii, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a declarat contestaţie, admisă prin D.P. nr. 198/22 mai 2015 a Tribunalului Constanţa, prin care s-a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive faţă de toţi inculpaţii şi s-a menţinut măsura până la data de 20 iulie 2015.

Prin încheierea din data de 26 iunie 2015, pronunţată în dosarul penal nr. 6557/212/2015, Judecătoria Constanţa a admis cererile formulate de cei patru inculpaţi şi a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, de la 26 iunie 2015 la 24 august 2015.

Împotriva încheierii, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a declarat contestaţie, respinsă ca nefondată de Tribunalul Constanţa prin încheierea din data de 30 iunie 2015.

Precizăm faptul că, în prezent, cauza penală se află pe rolul Judecătoriei Constanţa.”


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *