Controverse politice în Timişoara

robu la balon

Toamna politică debutează cu o primă contră la Timişoara. Primarul Nicolae Robu este la fel de nemulţumit de modul în care Guvernul PSD se raportează la Timişoara şi la principalele investiţii care ar trebui finanţate.

Primarul liberal susţine că nu este deloc deranjat de faptul că se construiesc sau se anunţă ridicarea unor stadioane sau săli de sport în alte oraşe ale ţării, un lucru chiar de apreciat, însă afrimă că ar fi bine să se întâmple la fel şi la Timişoara: „Observ că astfel de obiective se fac numai într-o anumită parte a ţării. Dar Timişoara nu e un oraş al României? Guvernul ar trebui să înţeleagă că ar fi corect ca stadionul din Timişoara să primească finanţare în acelaşi timp cu alte oraşe, Alexandria şi Târgovişte”.

Nicolae Robu a precizat că i-a trimis o scrisoare premierului Mihai Tudose în care atenţionează cât de imperativ este aportul guvernamental, mai cu seamă în contextul în care Timişoara va deveni capitală culturală europeană.

În replică, Călin Dobra, preşedinte executiv al PSD Timiş, susţine că Timişoara nu a fost şi nici nu este neglijată de Guvernul PSD, iar ultima alocare bugetară de la PNDL, când judeţul Timiş a primit 751 milioane de lei, este o dovadă cât se poate de concludentă.

„La ultimele discuţii purtate cu cei de la Compania Naţională de Investiţii, am primit asigurări că proiectul sălii de sport merge mai departe şi că se va face în locaţia din Giroc. De asemenea, consiliul judeţean va face demersuri şi pentru un stadion modern. Nu se pune problema ca Timişoara să fie lăsată la o parte”, a declarat Călin Dobra.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns