Continuă mişcările de trupe sub panoul timişorean

După ce i-a anunţat pe românii Alexandru Olah şi Cristian Mocriţchi, echipa de baschet masculin SCM Timişoara a oficializat alte două transferuri, perfectând totodată o prelungire de contract.

Noutăţile sunt americanul Lewis Dolphin Stallworth IV şi sârbo-bosniacul Nikola Gajici, care vor evolua în premieră sub comanda antrenorului-manager Dragan Petricevici.

Stallworth se află la prima experiență în România, în sezonul trecut jucând în Superliga din Ucraina, la Zaporizhye, unde a înregistrat medii statistice de 14.7 puncte, 3.3 recuperări, 4.3 pase decisive, pentru 12.7 la eficiență.

Acolo a fost coleg cu Brandon Randolph, legitimat la echipa bănăţeană în stagiunea 2018-2019.

Stallworth are 24 de ani, măsoară 1,85 metri şi s-a născut la Newhall, în statul California.

Poziţia sa de bază este cea de conducător de joc, iar echipele la care a mai evoluat sunt UTEP Miners, Citadel Bulldogs şi Texas-RGV Vaqueros.

„Sunt încântat să evoluez pentru SCM Timişoara în cel de-al doilea meu sezon la nivel profesionist. România este o ţară frumoasă, un loc grozav în care să locuieşti, iar campionatul de aici are echipe care joacă împotriva unor formaţii de top din Europa. Antrenorul Dragan Petricevic şi ceilalţi componenţi ai staff-ului mi-au oferit şansa de a semna cu Timişoara şi de a pune umărul la îndeplinirea obiectivelor acestei echipe. Am speranţa că ne vom ridica la cel mai înalt nivel. Antrenorul şi-a exprimat încrederea în mine ca jucător şi mi-a prezentat o oportunitate de a face un pas mare în carieră după sezonul petrecut în Ucraina. Abia aştept să vin în România şi să încep munca, să ajut la obţinerea unor performanţe importante. Ne vedem în curând!”, a declarat Lewis Dolphin Stallworth IV.

Nikola Gajici are 29 de ani, vârstă împlinită recent, şi este fundaş.

În sezonul trecut a evoluat la KK Bratunac, în Bosnia-Herţegovina, şi ultima dată la BCM U Piteşti.

De-a lungul carierei a mai jucat la Jacksonville Juco (SUA), Stephen F. Austin State University (SUA), OKK Spars Sarajevo (Bosnia-Herţegovina), Sixt Primorska (Slovenia), BC Igokea Aleksandrovac (Bosnia-Herţegovina) şi Helios Suns Domzale (Slovenia).

„Sunt foarte bucuros că voi evolua la SCM Timişoara. Toată lumea vorbeşte despre frumuseţea acestui oraş şi despre faptul că are suporteri grozavi care iubesc baschetul. Vom lupta cu toate puterile, vom da totul pentru a obţine rezultate pozitive”, a spus Nikola Gajici.

Totodată, din lotul echipei SCM Timişoara pentru stagiunea următoare va face parte și extrema de forţă Milos Komatina.

Jucătorul în vârstă de 35 de ani se află înaintea celui de-al cincilea sezon consecutiv petrecut în alb-violet.

„Koma” este al doilea cel mai longeviv străin, după Nenad Markovic.

În ediția precedentă, baschetbalistul născut la Sarajevo a fost al doilea cel mai utilizat jucător din lotul aflat la dispoziția antrenorului Dragan Petricevic, aflându-se în partea superioară și la rubrica eficiență, pe locul al treilea, cu 12.2 unități.

„Sunt bucuros să continui la această echipă. Consider că este a doua mea casă, vreau să mulțumesc tuturor celor din club pentru sprijin și pentru că mi s-a oferit șansa să semnez un nou contract. Sper că va fi totul bine cu acest virus și că vom reuși lucruri importante în noul sezon”, a precizat, la rândul său, Milos Komatina.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns