Containerele din parcări au devenit cazane pentru ţuică!

container 2

Nu mai puţin de trei containere de 1,1 metri cubi au dispărut din parcările amenajate pe drumurile judeţene!

Ultimul recipient „dat dispărut” a fost cel de la Sinersig, care a fost furat şi dus acasă, probabil, de persoane care aveau alte intenţii decât cele pentru care aceste containere au fost amplasate.

„Mă gândesc că le-au luat doar pentru a firebe fructele şi a face ţuică, că altceva nu au ce face cu ele. Drept răsplată, cei care au plecat cu containerul, ne-au lăsat un sac în care era un câine mort. Semăna cu un miel”, spune Nicolae Oprea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş.

Un astfel de container costă în jur de 1.000 de euro şi având în vedere ritmul crescut al furturilor, autorităţile se gândesc chiar să le ridice pe toate din parcări, pentru că lumea pare să aibă alte preocupări decât cele pentru care erau destinate recipientele respective.

„Este păcat ca să fie afectaţi atâţia oameni din cauza unor persoane care se dedau la astfel de fapte. Din păcate, aceste containere su devenit, în mare parte, depozite de gunoi adus de acasă de populaţie şi nu mai ajută pentru scopul în care au fost amplasate. Ne gândim să le ridicăm pe toate, dar nu ar fi corect pentru oamenii de bună-credinţă. Vor trebui stabilite sancţiuni mult mai severe şi depistaţi hoţii din parcări”, a adăugat Nicolae Oprea, care, mai în glumă, mai în serios, a avansat şi unele metode pentru a-i prinde pe răufăcători:

„Trebuie să facem filaje, să instituim echipe de pândă care să stea ascunse prin tufişuri. Oricum, nu va fi uşor, pentru că dacă stai ziua, se aruncă gunoiul noaptea, stai noaptea, se aruncă ziua. E clar că nu vin persoane din alte judeţe. Este intereresant cum de în alte ţări suntem atenţi chiar şi unde aruncăm un muc de ţigără, în timp ce la noi depozităm gunoi cu remorca”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns