Consultarea locuitorilor, un bun obicei într-o comună de lângă Timişoara. Edilii se întâlnesc cu cetăţenii de câteva ori pe an

 

Probabil că, într-o comună de lângă Timişoara,  modelul consultării dese a populaţiei în materie de administrare locală a fost preluat după cel al Timişoarei din mandatele primarului Gheorghe Ciuhandu, când reprezentanţii comitetelor de cartier aveau un cuvânt de spus în materie de gospodărire și investiții.

În comuna Şag, cel puțin de trei ori pe ani edilii se întâlnesc cu cetățenii. Ultima consultare publică de acest gen a avut loc în urmă cu câteva săptămâni, ne spune viceprimarul Florin Luca și a fost prilejuită de aprobarea bugetului din acest an.

O dată pe an se fac întâlniri cu locuitorii și în cele patru cartiere ale Șagului, respectiv  cele din vatra veche, din apropierea mănăstirii, de la Râtu Babei și în cartierul denumit „Chicago”.

În cadrul acestor adunări populare, sunt aduse la cunoștința edililor nevoile și dorințele cetățenilor. Printre problemele ridicate de aceștia în cea mai recentă consultare s-au numărat cele referitoare la întreținerea parcurilor, la câini comunitari sau la drumuri.

Viceprimarul spune că, în ceea ce-i privește pe edili, ei își doresc să rezolve toate aceste probleme, agenda publică a administrației locale fiind întocmită ținând cont și de propunerile și inițiativele locuitorilor comunei.

2 Comments
cico 14/05/2018
Primarii in acest minunat si f.dezvoltat judet TM au frumosul obicei de a nu se consulta cu nimeni si de a pune cat mai multi semianalfabeti ca si consilieri locali. E clar ca le place sa fie inconjurati de cat mai multi yesmani. Daca vreti sa vedeti consultarea populatiei facuta pe bune mergeti in Elvetia.
Bogdan 14/05/2018
Ce vrăjeală ieftina! Ce consultare, băiete? Propaganda.