Consiliul Național al Elevilor: Peste 70% dintre elevii consultați doresc eliminarea tezelor 

Consiliul Național al Elevilor: Peste 70% dintre elevii consultați doresc eliminarea tezelor 

Consiliul Național al Elevilor: Peste 70% dintre elevii consultați doresc eliminarea tezelor 

Peste 70% dintre cei 10.000 de elevi consultați în cadrul unui sondaj doresc eliminarea tezelor și înlocuirea acestora cu mijloace de evaluare sumativă, susțin reprezentanții Consiliului Național al Elevilor.

Consiliul Național al Elevilor (CNE) a lansat o consultare la care au luat parte, până acum, peste 10.000 de elevi din toată țara.

CITEȘTE ȘI: Fără apă caldă și căldură, în mai multe cartiere ale Timișoarei 

„Dintre elevii care au participat la consultarea noastră, peste 70% își doresc eliminarea tezelor și înlocuirea acestora cu mijloace de evaluare sumativă, axate pe feedback, astfel încât această formă de evaluare de etapă să reprezinte cu adevărat o oportunitate pentru elevi de a își analiza progresul și de a stabili, alături de profesori, pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru a își acoperi lacunele din învățare”, susțin reprezentanții CNE.

În același timp, majoritatea respondenților ar fi de acord cu introducerea unor evaluări unitare, cu subiect unic la nivel național, la începutul și sfârșitul anului școlar, astfel încât să poată fi creionată o radiografie clară a evoluției pe care elevii o au pe parcursul unui an școlar.

„Suntem cu toții conștienți că evaluarea din România și-a pierdut relevanța, fără să pună accent pe necesitatea însușirii unor competențe-cheie atât de necesare în rândul absolvenților. Reforma în evaluare nu mai suportă amânare! Consiliul Național al Elevilor solicită ferm Ministerului Educației să respecte voința elevilor și să implementeze modificări de substanță în sistemul de evaluare, astfel încât acesta să devină unul obiectiv și, mai ales, calitativ”, au transmis reprezentanții CNE.

Miercuri, în Comisia de Dialog Social a Ministerului Educației se va dezbate propunerea de structură a anului școlar 2022-2023.

(sursa: Mediafax)

foto: edupedu


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *