Consiliul Județean Timiș a alocat 8,5 milioane de lei pentru echipamente și susținerea medicilor

dobra 12

Încă de la începutul răspândirii noului coronavirus în Timiș, Consiliul Județean a alocat prompt sume importante în cadrul eforturilor de limitare a epidemiei. Nu mai puțin de 8,5 milioane de lei au fost alocați până în prezent spitalelor și instituțiilor implicate direct în combaterea epidemiei.

CITEȘTE ȘI: Două mașini de poliție s-au ciocnit într-o urmărire pentru prinderea unui șofer fugar

Alte noi distribuiri de fonduri sunt în lucru în momentul de față. Sumele provin atât din ajustarea unor cheltuieli, cât și din cadrul finanțărilor prevăzute pe agenda culturală și cea sportivă, în contextul în care multe dintre acțiunile publice programate nu vor mai avea loc, cel puțin în prima jumătate a acestui an.

Cea mai consistentă alocare a mers către Spitalul Județean din Timișoara, pentru achiziționarea de paturi de terapie intensivă și ventilatoare mecanice, necesare pentru salvarea celor aflați în stare critică din cauza COVID-19. O listă sintetică a sumelor distribuite ar arăta astfel: 4.500.000 de lei Spitalului Județean, în vederea cumpărării a 10 paturi de terapie intensivă și a 75 de ventilatoare mecanice; 1.830.000 de lei la ISU Timiș, pentru achiziționarea de echipamente de protecție și corturi de triere pentru instituțiile implicate la nivel județean în combaterea epidemiei; 600.000 de lei Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, pentru măsuri împotriva infectării cu noul coronavirus; 420.000 de lei pentru servicii hoteliere destinate cadrelor medicale, ca acestea să aibă unde să se odihnească între ture sau gărzi, fără a-și pune în pericol propriile familii; 350.000 de lei pentru achiziționarea de către CJ Timiș a unor module de carantinare și echipamente de tip cameră termică digitală; 300.000 de lei Spitalului Clinic „Victor Babeș” din Timișoara, pentru materiale de protecție și reactivi pentru testare; 250.000 de lei Spitalului Municipal Timișoara, pentru achiziționarea de kituri de testare; 150.000 de lei Spitalului Municipal din Lugoj, pentru achiziționarea de kituri de testare; 100.000 de lei pentru dezinfecția pe drumurile județene din interiorul localităților

„Am răspuns prompt solicitărilor venite de la cei aflați în prima linie. S-au făcut eforturi imense pentru a limita consecințele tragice, iar acest lucru se vede. Ținem lucrurile sub control, pentru că ne-am pregătit, ne-am mobilizat și, cel mai important, am avut înțelegerea timișenilor, care au respectat măsurile impuse. Nu este loc de indisciplină, ambiții personale sau politice, care pot crea confuzie și panică. Avem nevoie de unitate și decizii coerente și în același timp rapide, iar asta se vede și în alocările noastre, care au avut la bază doar urgența medicală”, a declarat președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Mai trebuie precizat și faptul că investițiile programate în acest an nu au avut de suferit în urma alocărilor suplimentare către sistemul sanitar, președintele consiliului județean subliniind că relansarea economică va putea fi susținută doar prin continuarea marilor lucrări publice. CJT are în derulare investiții de peste 280 de milioane de lei în 2020, în drumuri, învățământ, sănătate, protecția mediului și multe altele. D


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *