Bazine de înot în județul Timiş

Consiliul Județean demarează procedurile pentru construirea de bazine de înot didactice. Primii beneficiari vor fi timișenii din zona Jimbolia. Instituția a lansat licitația pentru studiul de fezabilitate, obiectivul de investiții fiind finanțat din bugetul propriu al județului.

Dimensiunile bazinului de înot vor fi de 25 de metri lungime şi 12,5 metri lățime, divizat în cinci culoare a câte 2,5 metri fiecare. Adâncimea este variabilă, între 1,2 și 1,8 metri, prevăzută cu block-start-uri la capătul bazinului de 1,8 metri adâncime, în conformitate cu normele europene.

Bazinul va avea toate dotările necesare, vestiare, dușuri, grupuri sanitare, cameră de filtrare, pompare și clorinare, cât și spații administrative. Capacitatea acestuia va fi de 65 de persoane, ceea ce permite utilizarea simultană de către două clase de elevi, împreună cu profesorii lor. Estimativ, durata de funcționare va fi de peste 50 de ani.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, spune că bazinul de la Jimbolia este un proiect-pilot, care va putea fi realizat și în alte localități: „Continuăm strategia de dezvoltare a județului. Investim și în dezvoltarea sportului, un domeniu foarte important pentru comunitatea noastră. Bazinul de înot este destinat în primul rând elevilor, copiilor. În funcție de rezultate, vom face asemenea bazine și în alte localități din județ, cunoscut fiind faptul că bazele sportive sunt aproape inexistente în afara Timișoarei”.

Studiul de fezabilitate este estimat la 105.000 lei, iar proiectul tehnic, la puțin peste 300.000 lei. Costurile totale pentru proiectarea și construcția bazinului sunt estimate la 6.000.000 lei (fără TVA). Termenul-limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 9 mai. Obiectivul de investiții se încadrează în Strategia de dezvoltare economico-socială a județului și Programul Strategic multianual 2015 – 2023.

0 Comments

No Comment.