Consiliul Concurenței a aprobat tranzacția prin care Holcim preia compania timişoreană General Beton

Consiliul Concurenței a aprobat tranzacția prin care Holcim preia compania timişoreană General Beton

Consiliul Concurenței a aprobat tranzacția prin care Holcim S.A. preia compania timişoreană General Beton România S.R.L., conform unui comunicat al Consiliului Concurenţei.

Holcim, parte din grupul cu același nume, produce materiale de construcții, fiind specializată în producerea cimentului și betoanelor. Grupul Holcim deține în România două fabrici de ciment, în Câmpulung (județul Argeș) şi în Aleşd (județul Bihor), o staţie de măcinare şi trei terminale de ciment la Turda (județul Cluj), Roman (județul Iași) și București, 19 stații ecologice de betoane, trei staţii de agregate și două staţii de lianţi speciali. Grupul Holcim este activ în peste 70 de ţări, în principal în domeniul producerii de materiale de construcții – ciment, agregate, beton şi asfalt.

General Beton este o companie activă pe piața producerii și comercializării de beton din România încă din anul 1998, deținând opt stații de betoane, amplasate în: Timișoara, Dumbrăvița (județul Timiș), Arad, Sibiu, Constanța, precum și în zona metropolitană a municipiului București, în Otopeni, Cernica și cartierul Militari.

CITEŞTE ŞI: Şofer băut şi cu permisul suspendat, prins de poliţie la Sânandrei şi dus direct în arest

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *