Consilierii locali timișoreni ar putea stopa parangheliile. Inițiativa îi aparține lui Radu Țoancă

Avându-l pe consilierul local Radu Țoancă drept inițiator, un proiect care ar putea pune capăt nefericitei notorietăți dobândite de Timișoara din cauza petrecerilor zgomotoase care se desfășoară mai ales vara în centrul orașului ar putea fi aprobat astăzi de aleși.

Proiectul cuprinde trei articole:

„1.Se interzice organizarea de evenimente pe raza Municipiului Timişoara (nunţi, înmormântări, zile de naştere, zile onomastice, petreceri etc.), care se desfăşoară pe domeniul public şi afectează traficul, circulaţia, ordinea şi liniştea publică;

2.Sunt exceptate de la prevederile art.1 evenimentele care obţin în prealabil avizele Comisiilor de Ordine Publică şi de Circulaţie;

3.Se mandatează Poliţia Locală a Municipiului Timişoara ca, în colaborare cu alte instituţii ale statului, să pună în aplicare prezenta hotărâre, inclusiv prin stoparea şi interzicerea unor astfel de manifestări care aduc atingere ordinii şi liniştii publice, precum şi prestigiului Timişoarei”.

Odată adoptată, hotărârea ar mai pune frână elanului petrecăreților, pentru că impune obținerea unei aprobări de la Comisia de circulație, un organism mai exigent în această privință decât cea de ordine publică.

De asemenea, poliția locală ar putea să le întrerupă din start, eventual cu ajutorul celorlalte forțe de ordine din oraș. Timișoara a devenit cunoscută pe plan național și internațional prin petrecerile fastuoase ale familiilor de romi, care afișează haine și mașini luxoase și – de obicei – blochează traficul din zona în care se desfășoară.

În luna iulie, o fotografie cu un grup de nuntași romi care beau bere pe treptele Catedralei Mitropolitane a făcut înconjurul țării.

paranghelie

Ca de obicei, atunci când este vorba despre un proiect inițiat de unul sau mai mulți consilieri locali, nici cel al lui Radu Țoancă nu a obținut avizul de legalitate din partea serviciului juridic. Lipsa acestuia nu este, însă, de natură să-i împiedice pe aleși să voteze pentru eliminarea parangheliilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns