Consilierii locali PSD l-au lăsat pe primarul Robu fără cvorum

Sub genericul „Abuzurile și haosul organizatoric din Primăria Municipiului Timișoara patronată de Nicolae Robu trebuie să înceteze!” consilierii locali ai PSD au anunțat de ce nu au luat parte la ședința în plen de astăyi convocată după formula „de îndată”.

„Vineri, 22 februarie, în prima parte a zilei, consilierii locali ai Consiliului Local Timișoara au fost convocați în ritm alert, pentru ora 12, la ședințe de comisii, în ideea ”pregătirii” unei ședințe de plen extraordinare planificată în data de 25 februarie.

Deși ședința de comisie era convocată la ora 12, proiectele de hotărâre ce ar fi putut justifica urgența, nu au fost prezentate nici până la ora terminării programului de lucru al aparatului primăriei și implicit nu au putut fi puse la dispoziția consilierilor locali pentru a putea fi analizate.

Astăzi, prin dispoziția primarului nr. 241, s-a convocat ședința plenului CL de îndată la ora 16, transformându-se astfel caracterul ședinței de plen anunțat inițial vineri, 22 februarie. Conform prevederilor art. 39 din Legea nr. 215/2001, în mod cu totul excepțional convocarea consiliului local se poate face de îndată <<în caz de forță majoră și de maximă urgență pentru rezolvarea intereselor municipiului>>.

Considerăm că proiecte de hotărâre care vizează prelungirea termenului unor chirii, operațiuni de primă înscriere în cartea funciară sau modificări ale unor hotărâri votate recent, în ianuarie 2019, nu constituie o <<urgență maximă sau vreun caz de forță majoră>>.

Ca urmare a acestor practici abuzive repetate a conducerii PMT, în speță a primarului Nicolae Robu, grupul de consilieri locali ai PSD nu va participa la ședința de plen convocată de îndată pentru 25 februarie 2019”, se arată în comunicatul consilierilor PSD.

Așa se face că la ședința de astăzi s-au strând doar 17 consilieri locali timișoreni, astfel că au putu fi votate doar o parte a proiectelor de pe ordinea de zi. Patru dintre proiecte ar fi necesitat două treimi din voturile aleșilor locali (adică 18), fiind legate de patrimoniul municipiului.

Este vorba despre donația unui teren, necesară pentru finalizarea așa-numitului Drum al Boilor și despre prima înscriere în cartea funciară a unei porțiuni din Bulevardul Cetății, rectificarea suprafeței străzii Samuil Șagovici și prima înscriere în cartea funciară a Străzii Apicultorilor.

În zadar au așteptat primarul și consilierii prezenți să mai vină cineva pentru a se strâmge 18 voturi, pentru că asta nu s-a întâmplat, iar proiectele au fost retrase de pe ordinea de zi.

Președintele de ședință Adrian Orza a dezvăluit motivul pentru care ședința nu a fost una extraordinară: nu a fost nimeni din executiv care să semneze convocarea (primarul Nicolae Robu și viceprimarul Da Diaconu erau plecați în Japonia), iar administratorul public Robert Kristof a susținut că nu are mandat pentru o astfel de misiune.

Tot Orza i-a atras atenția primarului că a fost prea îngăduitor cu direcțiile din primărie, care mereu nu aduc documentele la timp, și nu a știut „să tragă de hățuri”.

Răspunsul lui Nicolae Robu ține loc de concluzie la întâmplarea de ieri: „Asta-i armata cu care trebuie eu să duc bătălii, alta nu am”.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns