Condiţii mai bune pentru elevii de la Liceul „J.L. Calderon”

La 24 noiembrie 2014, municipiul Timişoara a semnat contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest pentru proiectul „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale a Liceului Teoretic „J.L. Calderon”, valoarea totală a contractului fiind de 10,3 milioane de lei (TVA inclusă), iar perioada de implementare de 19 luni.

Calderon Timisoara

Spațiile de învăţământ au fost reabilitate prin lucrări la structura de rezistenţă a clădirilor existente, refacerea sistemelor de preluare şi colectare a apei pluviale, amenajarea grupurilor sanitare, reabilitarea reţelelor de utilităţi, amenajarea terenului de sport, a vestiarelor, două noi case de scară, amenajarea spaţiului de recreaţie exterior.

Aproape 1.000 de elevi beneficiază de spaţiile renovate, săli de clasă, laboratoare etc.

Liceul Calderon

De asemenea, au fost achiziţionate 54 de table Smart pentru săli de clasă/săli de grupă/laboratoare, 54 de videoproiectoare , 15 microscoape optice pentru laboratorul de biologie, 12 calculatoare pentru laboratoarele de informatică, 30 de imprimante laser, 20 de imprimante multifuncționale color, 50 de camere web pentru laboratoarele de informatică, 20 de televizoare LCD, 20 CD-player-e portabile pentru laboratorul de limbi moderne şi cabinetul de limba română/redacţia revistei liceulu, 54 de laptop-uri pentru sălile de clasă şi laboratoare și 88 de calculatoare pentru laboratoarele de informatică.

Au fost instalate sisteme moderne de ventilare mecanică, de securitate a accesului în incintă, sisteme anti-incendiu şi anti-efracţie. Pentru creşterea accesibilităţii persoanelor cu dizabilităţi au fost montate un lift şi o servoscară.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 Răspunsuri “Condiţii mai bune pentru elevii de la Liceul „J.L. Calderon”

  1. Bataie de joc fata de finisajele initiale. Pe coridoare exista mozaic pe care un „meserias” de arhitect a dispus sa fie acoperit cu vopsea cauciucata verde! Au lasat doar cateva „ferestre” mici cu modelul initial din mijloc. Cineva mai castiga un ban precum cel care a dispus amplasarea dalelor de beton pe pistele pentru biciclete!

  2. Ii „multumim” d-lui Primar pentru harababura creata, Mai ales pentru elevii din clasele terminale. VOTAM ROBU ( NU ) !!!!!!

Lasă un răspuns