Concursul de titularizare în învățământ a fost suspendat în ultimul moment

titularizare 2

O situație fără precedent s-a înregistrat ieri seară, când pe internet a început să circule o hârtie scanată, reprezentând un ordin al ministrului educației, în care se preciza că orice activitate legată de concursul de titularizare care urma să aibă loc pe 15 iulie, se suspendă. Prevederea făcea referire la Legea 55/2020 în care se stipulează, într-adevăr, la art. 27 alin.3 că pe durata stării de alertă, în instituțiile și autoritățile publice se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante și temporar vacante, cu anumite excepții care, însă, nu se coroborează cu situația de față.

CITEȘTE ȘI: Klaus Iohannis: Nu ne dorim să reimpunem restricții, dar respectați normele minimale. Revenirea la starea de urgență, ultima soluție

Zvonul nu a fost confirmat de nici o instituție publică, nici măcar a azi- dimineață, când, potrivit calendarului stabilit, ar fi fost prima zi de înscriere la concursul de titularizare. Telefoanele ministerului educației, dar și al purtătorului de cuvânt al instituției, au fost închise, oficialii fiind de negăsit. Cu toate acestea, mai multe inspectorate școlare din țară au postat pe site-urile proprii că nu se mai primesc dosare de înscriere. Anunțul a fost confirmat și de inspectorul școlar general al ISJ Timiș, Marin Popescu, care a precizat că respectivul ordin al ministrului educației a fost transmis instituției pe care o conduce și, drept urmare, a decis punerea lui în aplicare.

Controversatul ordin de suspendare a activităților de preluare a dosarelor candidaților și de susținere a concursului de titularizare a stârnit revoltă pe mai multe paliere, inclusiv în rândul sindicatelor din învățământ. Pe de-o parte, întrucât până în prezent au fost deja parcurse alte etape ale mobilității personalului didactic (pretransferuri, detașări etc.), pe de altă parte din cauza tardivității anunțului, în contextul în care suspendarea concursurilor în instituțiile publice prevăzută în Legea 55/2020 era un fapt știut încă din luna mai. O altă problemă ridicată a vizat situația posturilor vacante din învățământ, posturi care trebuie ocupate oricum până la începerea anului școlar, în contextul în care urmează să fie organizat și un concurs de suplinire.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns