Concurs de culturism la Recaş. Participă sportivi din Cehia, Serbia, Ungaria şi România, cel mai în vârstă având 72 de ani

Concurs de culturism la Recaş. Participă sportivi din Cehia, Serbia, Ungaria şi România, cel mai în vârstă având 72 de ani

Concurs de culturism la Recaş. Participă sportivi din Cehia, Serbia, Ungaria şi România, cel mai în vârstă având 72 de ani

„Cupa Libertăţii – Memorialul Vasile Balmuş” îşi va consuma sâmbtătă, 12 noiembrie, cea de-a 32-a ediţie. Competiţia de culturism organizată de promotorul Florin Teodorescu (foto) se va desfăşura la Casa de Cultură „Ion Cojar” din Recaş, cu începere de la ora 17. Tot sâmbătă, în intervalul orar 12-13, este programat cântarul oficial.

Şi-au anunţat prezenţa sportivi din Cehia, Serbia, Ungaria şi România. Vasile Şerban (72 de ani), multiplu campion al României, participant la mai multe competiţii internaţionale de nivel înalt, va fi cel mai în vârstă culturist de la ediţia din acest an a „Cupei Libertăţii – Memorialul Vasile Balmuş”.

Printre participanţi va fi şi Mircea Sibiceanu, culturistul care a strâns cei mai mulţi ani pe scenele de concurs dintre sportivii aflaţi în activitate – 42.

Din juriu va face parte sârbul Petar Celik, un titrat sportiv din Serbia, prezent la multe dintre ediţiile precedente ale competiţiei organizate de Florin Teodorescu.

Categoriile de concurs sunt următoarele: masculin – masters: 40-50 de ani, 50-60 de ani, 60-70 de ani, peste 70 de ani; culturism seniori: 85 kg, + 85 kg; Bodybuilding Classic – sistem open / înălţime – 100 + 5 la sută greutate (exemplu: un sportiv de 180 centimetri poate avea maximum 84 de kilograme: 180cm – 100 +5%= 84 kg; Men’s Phisique / modele băieţi – sistem open; feminin – Bikini Model / două categorii de înălţime care se vor stabili la faţa locului; Bikini Model + 40 de ani; Fitness Mame – sistem Open; Body Fitness – sistem Open.

CITEŞTE ŞI: Spectacol sportiv pe Bega! Campioni olimpici, europeni și mondiali se întrec, astăzi și mâine, la Timișoara

„Reluăm tradiţia după doi ani în care nu am putut să organizăm concursul din cauza pandemiei. Sperăm să nu se mai repete această situaţie. Culturismul nu trebuie promovat doar în Timişoara, ci şi în oraşe mai mici din judeţul nostru. La Lugoj am organizat 13 competiţii. Prima demonstraţie susţinută la Recaş a avut loc în 1986. A mai fost una în 2004, când au participat şi marii campioni Florin Uceanu şi Alexandru Costache. Doresc să promovez culturismul şi printr-o serie de demonstraţii organizate în judeţul Timiş”, a declarat Florin Teodorescu.

Conform acestuia, concursul de sâmbătă de la Recaş va fi al 66-lea organizat în vestul ţării după Revoluţia din 1989.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *