Comunele Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc și Moșnița Nouă, în carantină timp de 14 zile

Carantina în comunele Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc și Moșnița Nouă intră în vigoare la noapte!

În urma analizei de risc, în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș, emisă la propunerea Direcției de Sănătate Publică a județului Timiș, în baza evaluării epidemiologice avizată de către Institutul Național de Sanătate Publică, șeful Departamentului pentru Situații de urgență a emis astăzi, 09.01.2021, ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru comunele Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc, Moșnița Nouă din județul Timiș.

Carantina pentru comunele din Județul Timiș intră în vigoare în data de 10.01.2021, ora 00:00.

O informație făcută publică astăzi, în jurul prânzului, arăta faptul că, după ce în ultimele 14 zile, rata de infectare/1000 de locuitori la nivelul județului Timiș a crescut, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a făcut o analiză, în urma căreia a reieșit că localitățile Giroc, Moșnița Nouă, Dumbrăvița și Ghiroda au cea mai mare rată de infectare.

Ca urmare, Direcția de Sănătate Publică Timiș a făcut analiză pe fiecare unitate administrativ-teritorială pentru a se vedea dacă se impune măsura carantinării.

Analiza a fost făcută în baza Metodologiei de răspândire a riscului de răspândire a virusului SARS-COV 2 într-o comunitate/ localitate în vederea instituirii măsurii de carantină zonală / ridicare a măsurii de carantină elaborat de Centrul Național de Combatere a Bolilor.

În urma analizei, Direcția de Sănătate Publică a transmis Institutului Național de Sănătate Publică propunerea de carantinare a unităților administrativ-teritoriale Dumbrăvița, Ghiroda (fără Giarmata Vii), Giroc și Moșnița Nouă (incluzând localitățile Moșnița Veche și Albina, dar excluzând localitățile Moșnița Nouă, Urseni și Rudicica).

În urma avizului favorabil carantinării dat de INSP, azi la ora 12,30, prefectul Liliana Oneț a convocat ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia s-a votat instituirea măsurii de carantinare a celor patru unități administrativ teritoriale, pe o perioadă de 14 zile.

 

 

5 Comments
Turna**** 11/01/2021
uite si la aia - unu stie drumu, unu stie sa citeasca, unu stie sa scrie si unu-i coordoneaza. Militia Rumână.
Bogdan Ion 11/01/2021
De luni pînă sîmbăta mergem la servici in Timisoara din aceste localități intrate în carantină încă 14 zile și nu e nici o problemă dar daca ai o problema după orele de serviciu sa te deplasezi undeva este o problemă atunci e carantină și trebuie declaratii....este o aberatie și baterie de joc
francisc 10/01/2021
daca treci pe langa albina sacos-timisoara trebuie declaratie?
Beni 10/01/2021
Iar speriați lumea 🤬