Comuna cea mai mică începe să devină voinică

secas1 1

Cea mai mică dintre comunele judeţului Timiş, Secaş, având doar circa 400 de suflete, a început de la o vreme să mai capete vigoare şi chiar să devină un punct de interes pentru lugojenii în căutare de case la ţară, după cum aflăm de la primarul Simion Pop.

Asta pentru că au început să apară realizări la capitolul infrastructurii, ultima ispravă a edililor fiind asigurarea accesului la internet prin fibră optică.
secas 1
În perioada care urmează, însă, îmbunătăţirile edilitare vor căpăta un ritm mai alert, la acest capitol cea mai notabilă iniţiativă fiind asfaltarea tuturor străzilor comunei.

Este vorba de o lungime totală de 4,8 kilometri de uliţe pe care urmează să fie modernizată partea carosabilă, dar vor fi amenajate şi trotuare pe aproximativ doi kilometri, pe alţi 13 urmând să se amenajeze rigole betonate, investiţia mai cuprinzând circa 150 de accese la gospodării.

Proiectul este finanţat prin Programul Naţional pentru Dezvoltare Locală, iar procedura de licitaţie pentru desemnarea constructorului este deja în desfăşurare.

Mai trebuie spus că înainte de obţinerea acestui contract, edilii nu au stat cu mâinile în sân şi au trecut la modernizarea uneia dintre uliţele din Secaş, pe cheltuiala bugetului local.

În acelaşi timp, graţie parteneriatului cu Aquatim, urmează să se extindă reţeaua de alimentare cu apă din Secaş, dar şi să se instaleze pentru prima dată una în satul aparţinător Crivobara.

De asemenea, va fi construită o staţie modernă de tratare a apei, deocamdată existând doar o instalaţie de clorinare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns