Comuna care va avea o grădiniță ca la oraș

Comuna care va avea o grădiniță ca la oraș

Primarul din Lenauheim, Ilie Suciu, a semnat, în cursul săptămânii trecute, contractul de execuție pentru proiectul ”Reabilitare Grădiniță P.N. în Localitatea Lenauheim, Comuna Lenauheim, Județul Timiș”. Prețul contractului este de 2.977.124,12 lei, proiectul fiind finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Lucrările ce vor fi executate presupun reabilitarea totală și modernizarea imobilului în care funcționează Grădinița cu Program Normal din Lenauheim. Aici sunt incluse lucrări la structura de rezistență, la pereții despărțitori – consolidarea loc, refacerea planșeului și a șarpantei, schimbarea acoperișului.

Pe lângă intervențiile structurale, se vor face intervenții de refuncționalizare a spațiilor, ceea ce presupune o împărțire a corpului de clădire pe zone. Astfel, va exista o zonă principală și o zonă a dormitoarelor, ambele cu vestiare și grupuri sanitare.

Data de începere a lucrărilor este 4 aprilie și vor trebui finalizate în 12 luni.

”Ne bucurăm că am dat drumul și la acest șantier, pe lângă restul lucrărilor. Mai avem în lucru introducerea canalizării în toate satele comunei, reabilitarea Grădiniței din Grabaț, reabilitarea Dispensarului uman din Lenauheim, construirea Grădiniței noi la Bulgăruș și acum Grădinița Lenauheim, șantierul cu numărul 5.

Sunt multe lucrări, multe investiții, ne străduim să facem față solicitărilor. Mai avem și alte investiții care stau să înceapă, cum ar fi Școala de la Grabaț, căminul de acolo, care vor intra în reabilitare, dar și căminul de la Bulgăruș. Există finanțare pentru toate acestea, urmează să le punem în operă.

Am finalizat și două parcuri de joacă pentru copii, unul la Lenauheim, altul la Grabaț, și acum se lucrează la cel de la Bulgăruș. Sunt trei localități mari, încercăm să cuprindem toate necesitățile”, a explicat primarul Ilie Suciu.

Referitor la grădinița din Lenauheim, zona principală alcătuită din holul accesului principal, biroul de administrare, trei săli de clasă dotate cu mobilier de studiu și de depozitare, o sală destinată activităților sportive, vestiar destinat personalului, sală destinată festivităților și grup sanitar destinat preșcolarilor, dar și un un grup sanitar destinat personalului. Vor mai fi realizate două săli pentru programul after school, în locul fostei bucătarii sau actualei depozitări a centralei termice.

Zona dormitoarelor va fi alcătuită din hol de acces, iar în locul celor patru săli destinate dormitoarelor pentru copii, care în prezent nu funcționează din cauza stării avansate de degradare, vor fi realizate patru dormitoare și un oficiu, destinate personalului grădiniței. Dormitoarele vor fi mobilate și dotate cu grup sanitar, asigurând cazarea provizorie a personalului pe întreg parcursul anului școlar. Oficiul va fi prevăzut cu post de gătit și preparat masa, precum și un loc de luat masa. De asemenea, se va schimba toată tâmplăria de la ferestre și uși, precum și instalațiile electrice și sanitare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Comuna care va avea o grădiniță ca la oraș

  1. In 14 ani,caminul primarului ilie-suciu a fost cred reamenajat in fiecare an,iar acest camin care normal trebuia sa fie in slujba cetatenilor nu are nici o activitate.pt ce se cheltuiesc bani anapoda? Unde sint salile de tenis- de masa? Sah?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *