Computer tomograf de ultimă generație pentru pacienții cu afecțiuni oncologice, la Timișoara

Computer tomograf de ultimă generație pentru pacienții cu afecțiuni oncologice, la Timișoara

Computer tomograf de ultimă generație pentru pacienții cu afecțiuni oncologice, la Timișoara.

Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp își continuă programul de modernizare și dotare cu aparatură ultraperformantă pentru a oferi servicii medicale complete și integrate, la standarde înalte.

Cea mai recentă achiziție este un computer tomograf destinat evaluării imagistice a pacienților oncologici. Noul aparat permite examinarea pacientului într-o perioadă foarte scurtă de timp, concomitent cu obținerea unor imagini cu o rezoluție ridicată.

Noul CT înlocuiește vechiul aparat, pus în funcțiune în 2012, în cadrul Departamentului de Imagistică, cu ajutorul căruia au fost făcute peste 100.000 de investigații în ultimii 11 ani.

CITEȘTE ȘI: Aviz epidemiologic, doar pentru unii elevi

„Vorbim de un aparat de generație nouă, cu numeroase facilitați, care oferă o mai bună evaluare imagistică a pacienților. Computerul Tomograf care a fost instalat în aceste zile, pe locul vechiului dispozitiv, permite o scanare full-body.

În plus, aparatul are un timp de expunere foarte scurt, ceea ce face ca doza de radiații pe care o primește un pacient în timpul unei investigații să fie foarte mică.

Bineînțeles, se va folosi tehnica ultra-low dose, prin care cantitatea de radiații scade semnificativ, la nivelul unui aparat cu raze X, oferind însă o imagistică la parametri înalți, reducând artefactele din zonele investigate”, spune prof. dr. Șerban Negru – medic primar oncolog – presedinte Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp.

Aparatul are integrat un sistem de algoritmi intuitivi care permit o scanare ultra rapidă, indiferent de organul din corp supus investigației, realizând în același timp o reconstrucție anatomică care să prezinte întreaga zonă avută în vedere în timpul evaluării.

„Noul Computer Tomograf oferă o serie de avantaje, printre care se numără analiza automată a volumului și diametrului nodulilor pulmonari, a leziunilor hepatice, limfonodulilor și a altor leziuni.

Totodată, dispune de un soft care permite analiza endoscopică virtuală a colonului, metodă neinvazivă, pentru diagnosticul și evaluarea leziunilor acestuia.

Mai trebuie spus că aparatul permite și investigarea pacienților obezi”, spune prof. dr. Șerban Negru – medic primar oncolog – presedinte Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp.

„Am reușit, printr-un efort financiar intern foarte mare, la care s-a adăugat ajutorul unor sponsori, să continuăm proiectul nostru de modernizare a Departamentului de Imagistică prin achiziționarea unui CT de ultimă generație.

Acesta înlocuiește vechiul dispozitiv care a fost scos din funcțiune în urmă cu câteva zile. Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp are acum ca dotări două CT-uri, cel nou achiziționat, pentru investigații de diagnostic, și cel cumpărat la finele anului trecut, care este deja funcțional și care se folosește pentru simularea poziției pacienților înaintea efectuării radioterapiei.

Noul aparat a fost deja instalat, urmează partea de autorizare CNCAN și sperăm ca, până la sfârșitul acestei luni, să fie folosit pentru realizarea primelor investigații.

Tot în acest an, cu ajutorul celor care ne-au fost și ne vor fi alături, ne dorim să finalizăm și achiziționarea unui RMN”, spune dr. Valeriu Boruga – manager Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp.

Departamentul de Imagistică mai are în dotare un mamograf digital și un ecograf de generație nouă, achiziționat în urmă cu un an, prin participarea la proiectul Timotion.

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *