Compensarea prețurilor la carburanți va continua până la sfârșitul lunii septembrie

Compensarea prețurilor la carburanți va continua până la sfârșitul lunii septembrie

Compensarea prețurilor la carburanți va continua până la sfârșitul lunii septembrie.

Compensarea la pompă cu 50 de bani a prețurilor la carburanți va continua pe întreaga perioadă anunțată, până la sfârșitul lunii septembrie, urmând ca la finalul analizei să fie luate noi decizii, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru.

„Ca și în cazul altor măsuri implementate de Guvern pentru protejarea cetățenilor și economiei de efectele creșterii prețurilor la energie și gaze naturale, compensarea la pompă cu 50 de bani a prețurilor la carburanți va continua pe întreaga perioadă anunțată, urmând ca la finalul analizei să fie luate noi decizii”, a pecizat Cărbunaru.

CITEȘTE ȘI: 6.441 de cazuri noi de COVID-19 și 28 de decese în ultimele 24 de ore

Executivul a aprobat la finele lunii iunie ordonanța de urgență pentru aplicarea reducerii de 50 de bani la prețurile la carburanți, timp de trei luni. Cheltuielile statului au fost prevăzute la 800 de milioane de lei.

Prețul petrolului a scăzut în ultima perioadă, pe fondul temerilor declanșării unei crize economice globale precum și din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID și posibilității adoptării de noi restricții. În aceste condiții, prețurile la pompă au scăzut sub nivelul celor practicate de companiile petroliere în momentul introducerii compensării.

(sursa: Mediafax)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *