Compensarea cu 50 de bani/litru a prețurilor la benzină și motorină a fost prelungită

Benzina și motorina, a cincea scumpire în 5 zile. Prețurile astăzi la Timișoara

Compensarea cu 50 de bani/litru a prețurilor la benzină și motorină a fost prelungită

Executivul a adoptat, joi, prelungirea schemei de compensare cu 50 de bani/litru a prețurilor la benzină și motorină până la sfârșitul anului, anunță Ministerul Energiei.

Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 106/2022 pentru susținerea acordării de reduceri ale prețurilor la benzină și motorină și pentru modificarea art. 18 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 41/2022 pentru instituirea Sistemului național privind monitorizarea transporturilor rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat RO e-Transport și de abrogare a art. XXVIII din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, potrivit unui comunicat al Ministerului Energiei.

Guvernul a prelungit măsura acordării de reducere ale prețurilor la benzină și motorină până la data de 31 decembrie 2022.

„Operatorii economici care comercializează benzină și motorină către clienții finali – persoane fizice și juridice, precum și către operatorii economici autorizați care achiziționează carburanții din depozite și/sau stații de distribuție pentru consumul propriu sau pentru revânzare, și care acordă o reducere de preț de 0.5 lei/ litru, inclusiv TVA, la prețul de vânzare, beneficiază de la bugetul de stat de o compensare de 0.25 lei/litru, inclusiv TVA, aferentă reducerii acordate.

Pentru fracțiuni dintr-un litru reducerea de preț și respectiv compensarea se vor acorda proporțional. Pe perioada de aplicare operatorii economici care comercializează benzină și motorină prin intermediul stațiilor de distribuție carburanți vor afișa pe totem prețul care include această reducere de preț, iar în sistemul de gestiune și la pompă va fi înscris prețul de vânzare fără reducerea comercială”, potrivit documentului.

Menționez decizia prin care vom prelungi OU prin care compensăm prețul la carburanți. A fost o decizie care a produs efecte. Am reușit să stabilizăm și chiar să scadă prețul la combustibil, preț care produce efecte pe întreg lanțul. În felul acesta, până la sfârșitul anului vom beneficia de aceeași măsură de compensare”, declară la începutul ședinței de Guvern Nicolae Ciucă.

CITEȘTE ȘI: Imaginea zilei la Timișoara: Cum să sfidezi pe toată lumea

Decizia inițială de compensare a prețului la carburanți cu 50 de bani a fost luată la finalul lunii iunie 2022.

Jumătate din această reducere va fi decontată de către stat și jumătate de distribuitori.

Compensarea este evidenţiată pe fiecare bon fiscal emis la staţiile de alimentare cu combustibil, conform Mediafax.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *