Comorile ascunse din nordul Timișului, mai accesibile de anul viitor

comori 3

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș (APDT), alături de Primăria Bogda și Asociația Recult, va iniția, pe parcursul anului 2019, proiectul intitulat „Comorile ascunse ale Timișului”, destinat atragerii turiștilor în zona rurală a județului, cu precădere în partea de nord, așa cum a subliniat din startul întâlnirii de ieri Mihai Ritivoiu, președintele APDT.

Numele proiectului pleacă de la locația vizată de prima ediție a evenimentului – Colinele Recașului din Dealurile Lipovei – și, practic, propune turiștilor o călătorie prin peisajul, istoria și cultura locurilor profitând, pe de o parte, de evenimentele care se organizează deja în arealul amintit, iar pe de altă parte inițiind o serie de activități menite să readucă la viață tradiții precum coptul pâinii în cuptor de lut, culesul strugurilor și altele.

„Localitățile vizate sunt Bogda și satele Buzad – prin evenimentele inițiate deja de Asociația REcult cu Festivalul Internațional Regio Earth, de Essential Experience cu Festivalul Electroruga sau de Asociația Alergotură și Tura de alergare la Petrovaselo în vie -, Charlottenburg cu arhitectura sa unică, Herneacova cu toate facilitățile oferite turiștilor, Altringen, Recaș și Petrovaselo cu cramele din zonă, Hodoș cu biserica din lemn, urmând să luăm în considerare pe parcurs și Pișchia, Ianova și altele.

Pe scurt, pe parcursul anului 2019 , APDT Timiș va lansa un material de promovare care va cuprinde Traseul caselor de lut din zonă, Calendarul activităților amintite, locurile de cazare și de luat masa de pe Colinele Recașului din Dealurile Lipovei, astfel încât zona să devină unul dintre produsele turistice complexe ale Timișului în anii care urmează”, a declarat Delia Barbu, președintele APDT Timiș.

Casele de lut de pe traseu vor avea inscripții speciale, pe care turiștii vor putea citi „Despre pământ. Oameni și casele lor din Banat”.

Turismul rural în județul Timiș oferă, în acest moment, numeroase posibilități de dezvoltare și promovare insuficient exploatate, iar APDT Timiș dorește să atragă atenția prin acest proiect atât autorităților locale, cât și posibililor investitori asupra potențialului pe care satele bănățene, cultura și tradițiile locului îl au în oferirea de experiențe unice turiștilor.

S-au arătat atrași, deocamdată, de zonele deluroase din nordul județului, foarte mulți timișoreni, care, de obicei, stau acasă în weekend și se plimbă prin centru și pe la mall, dar care și-ar dori o ieșire în natură, dacă ar avea posibilități de transport și cazare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Comorile ascunse din nordul Timișului, mai accesibile de anul viitor

  1. Ce naiba stie acest Ritivoiu despre turism?! Gluma zilei! Chiar trebuie sa fie toți șefii de agenții cu carnet la PSD? Vai și amar ce a ajuns Banatul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *