Comisia Europeană propune ca certificatul verde Covid să fie valabil doar 9 luni după vaccinarea cu schema completă

Comisia Europeană propune ca certificatul verde Covid să fie valabil doar 9 luni după vaccinarea cu schema completă

Comisia Europeană a propus, joi, ca începând din 10 ianuarie valabilitatea certificatului verde să fie limitată la 9 luni după vaccinarea anti-COVID-19 cu schema completă. Potrivit reprezentanților europeni, posibilitatea prelungirii acestei valabilităţi ar putea fi posibilă după administrarea dozei booster.

CITEȘTE ȘI: Ikea deschide un magazin la Dumbrăvița

”Comisia propune axarea mai pronunţată privind măsurile legate de călătorii şi o perioadă standard de valabilitate a certificatelor de vaccinare de nouă luni după schema principală de vaccinare”, se transmite  într-o declaraţie citată de Reuters.

Valabilitate prelungită, propune Comisia Europeana, după administrarea celei de-a treia doze

”S- ar putea, la nevoie, să propună o perioadă corespunzătoare de valabilitate de asemenea pentru certificatele de vaccinare emise după un booster”, adaugă executivul comunitar.

Comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders, a prezentat la o conferinţă de presă detaliile acestei recomandări, menţionând că Bruxellesul propune extinderea certificatului de vaccinare şi după vara viitoare ”ca măsură pentru a facilita libera circulaţie în siguranţă” în interiorul UE.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.