Comisia de Circulație a Primăriei Timișoara dă permise de parcare preferențiale, dar şoferul unui BMW a abuzat grav de privilegiu

Comisia de Circulație a Primăriei Timișoara dă permise de parcare preferențiale, dar şoferul unui BMW a abuzat grav de privilegiu

Comisia de Circulație a Primăriei Timișoara dă permise de parcare preferențiale, dar şoferul unui BMW a abuzat grav de privilegiu.

Un automobil a blocat complet trecerea de pietoni, miercuri seara, 2 august 2023, la intersecția dintre bulevardul CD Loga și strada Gheorghe Andrașiu. Astfel de “bizoni” în trafic, care parchează pe loc interzis, sunt cazuri care se întâmplă zilnic în Timișoara, cu zecile. Poliția Locală Timișoara și Poliția Rutieră nu fac față numărului de parcări ilegale și îi amendează doar pe cei care sunt pe rutele lor obișnuite de patrulare.

Interesant este, la cazul de miercuri, că e vorba de un BMW, cu numărul de înamtriculare TM 14 –, al cărui proprietar se simte îndreptățit să parcheze oriunde. Asta pentru că, pe bordul mașinii, la vedere, are un document A4, emis de către Municipiul Timișoara, Comisia de Circulație, eliberat pe 25 aprilie 2023.

Documentul este adresat Casei de Cultură a Municipiului Timișoara și constă într-un aviz favorabil pentru accesul și staționarea autoturismului respectiv (marcă, număr de înmatriculare) pe perioada 25.04.2023 – 31.12.2023. În schimb, la străzile pe care mașina are drept de acces și staționare lucrurile sunt formulate în ceață: “în Zona Cetate, devenită zonă pietonală… în vederea organizării evenimentelor dedicate Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023”.

Documentul este semnat de către vicepreședintele Comisie de Circulație a PMT și contrasemnat de secretarul comisiei. Permisul de acces și staționare s-a eliberat în baza unui aviz de principiu din data de 11 aprilie 2023. Cu alte cuvinte, cu această hârtie oficială, proprietarul BMW-ului poate conduce și staționa oriunde în Zona Cetate.

Care zonă Cetate? Întrebarea nu are un răspuns concret, deoarece în planul urbanistic (sic!) al orașului nu sunt menționate expres străzile, aleile, bulevardele și pietonalele care fac parte din arealul “Zona Cetate”.

Astfel că proprietarul mașinii, înarmat cu permis de acces eliberat pentru Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, parchează cam oriunde dorește în zona centrală a orașului. Chiar și pe mijlocul trecerii de pietoni, atâta timp cât se simte “blindat” cu permisul de acces și parcare într-o zonă vag definită din centrul orașului.

Astfel de permise se eliberează, în general, autoutilitarelor și dubelor pe care artiștii le folosesc la transportul materialelor, al exponatelor și al logisticii, la diverse evenimente punctuale care au loc în centrul istoric.

Totuși, deși vorbim de au autoturism, adică de un vehicul de transport persoane, nu de unul utilitar, proprietarul mașinii trebuie să fie cineva foarte implicat în activitățile TM2023, și probabil cară cu BMW-ul persoane importante sau materiale absolut necesare activităților culturale din oraș. Ceea ce nu îl îndreptățește, însă, să blocheze total o trecere de pietoni şi pista de biciclete.

Comisia de Circulație a Primăriei Timișoara dă permise de parcare preferențiale, dar şoferul unui BMW a abuzat grav de privilegiu

De altfel, pentru diverse persoane care nu se pot deplasa decât cu mașina și nu au timp să caute un loc de parcare, aceeași Comisie de Circulație a mai eliberat, tot pe motive puerile și pe ochi frumoși, astfel de premise de acces și staționare. Pentru evenimente ale TM2023 sau pentru alte activități, în funcție de cine este persoana și cine îi aprobă avizul de principiu.

CITEŞTE ŞI: Administraţia Fritz face poliția presei, sub titulatura “Revista presei”. Foto


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Comisia de Circulație a Primăriei Timișoara dă permise de parcare preferențiale, dar şoferul unui BMW a abuzat grav de privilegiu

  1. Ce rost are sa iti iei bmw daca trebuie sa respecti regulile ca si toti ceilalti?De-aia iti iei bmw ca sa fi altfel…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *