Comemorare cu scandal în Piața Victoriei din Timișoara: Revoluționari contra AUR

Forțele de ordine au fost nevoite să intervină, miercuri seară, în Piața Victoriei din Timișoara, între votanții AUR și George Simion, liderul formațiunii politice, și revoluționari. După câteva zeci de minute, scandalul s-a mutat în fața Catedralei Mitropolitane, unde reprezentanții AUR au vrut să aprindă lumânări pe trepte, conform hotnews.ro

Liderul partidului AUR, George Simion, a venit la Timișoara miercuri să le mulțumească alegătorilor pentru voturile date în campania de la parlamentare. Simion a vorbit la microfon fără mască, moment în care mai mulți revoluționari care au venit, ca în fiecare an, să-și comemoreze eroii, au strigat către el să-și pună masca. S-a strigat de ambele părți, iar jandarmii au fost nevoiți să intervină și să-i roage pe participanți să păstreze distanța.
Din Piața Victoriei, acțiunea s-a mutat în fața Catedralei Mitropolitane. Liderii AUR au vrut să aprindă lumânări pe trepte, locul unde în urmă cu 31 de ani erau ucise persoane sub ploaia de gloanțe, însă au fost întâmpinați de revoluționari, care nu le-au permis. Totul s-a desfășurat sub atenția jandarmeriei, iar confilctul nu a degenerat. Reprezentanții AUR au aprins lumânările, în cele din urmă, în fața Catedralei Mitropolitane din Timișoara.

Vă reamntim că Societatea Timișoara  contestat intenţia liderului Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion, de a participa la manifestările de comemorare a Revoluţiei. Reprezentanții acesteia au trimis astăzi un comunicat de presă în care arată  că 16 decembrie este o zi importantă pentru Revoluţia de la Timişoara – este prima zi de proteste din 1989, „o zi fără de care nimic n-ar fi fost posibil”.

Francisc Tobă, fost deputat PSD, a fost trimis în judecată în dosarul Revoluţiei de la Sibiu. Dosarul rămăsese în lucru la Parchetul Militar, când Francisc Toba a căutat la Adrian Năstase sprijin politic, arată reprezentanții Societății Timișoara.

Ei spun și că numele lui Nicolae Roman a fost vehiculat, de mai multe ori, în legătură cu reprimarea Revoluţiei de la Timişoara, în volumele editate de Memorialul Revoluţiei din Timişoara.

Potrivit reprezentanţilor organizaţiei, fără demisiile celor doi, George Simion nu se poate alătura comemorărilor Revoluţiei din Timişoara.

„Înainte de a veni la Timişoara, George Simion, ca şef de partid şi ca cel care a întocmit listele de candidaţi, ar trebui să se dezică de astfel de personaje şi să le ceară demisia imediată din Parlament, pentru că altfel nu vom crede niciodată în buna sa credinţă atunci când se va alătura marşului recunoştinţei, la Timişoara”, a mai transmis Societatea Timişoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Comemorare cu scandal în Piața Victoriei din Timișoara: Revoluționari contra AUR

  1. Pe cine reprezintă acești indivizi de la Societatea Timișoara? S-o fi reîncarnat cumva Ana Pauker să ne spună cine are voie și cine nu să vină la Timișoara, cine cu cine să se însoțească? Ar fi jale dacă s-ar da Justiția pe mâna unora ca ăștia. Ar fi mai rău ca-n Coreea de Nord. Cât despre huliganii care-și zic „revoluționari”, niște profitori ordinari ai societății, de ce nu au strigat și la ambasadorul american că nici excelentul nu purta mască în sala Capitol? Și ce căuta acest „diplomat” acum, din nou, la Timișoara? Ce are cu evenimentele? Lăsați-o mai moale, că faceți Timișoara de râs prin intoleranța pe care o dovediți prin comunicate de presă și huliganism. Cât despre vestita publicație T**n, constat că face o cenzură mai, mai decât Ana Pauker. N-am să mai intru pe site-ul lor. Neomarxismul e-n floare și prin Banat.

Lasă un răspuns