Colonada de lemn, simbolul Buziaşului va fi refăcută integral

colonada buzias1

Primaria Buziaş a alocat bani în bugetul din acest an pentru refacerea colonadei care împrejmuieşte parcul staţiunii. S-au făcut deja toate demersurile, iar până la termenul limită, fixat pentru începutul lunii decembrie, s-a prezentat o singură firmă.

“E totul ok, aştept răspuns de la proiectant, de la arhitect, să ne spună că totul este în regulă. Am avut o singură firmă care s-a prezentat la licitaţie, deci nu am avut probleme. Ne-am interesat, este o firmă serioasă. Imediat ce primim avizul de la proiectant şi arhitect, noi vom anunţa firma că a câştigat”, a declarat Alger Ilaş, primarul Buziaşului.

Pe întreaga structură, lungă de 512 metri, colonada de la Buziaş va fi refăcută obligatoriu după planurile iniţiale.

Astfel, ansamblul va fi refăcut mai întâi din punct de vedere structural. Se vor face lucrări la podele, la acoperiş şi la fundaţie, iar din punct de vedere arhitectural totul va fi în nuanţe de epocă.

“Se vor face lucrări de iluminat, se introduc foişoare şi fântâni. În etape şi în funcţie de forţa de muncă, se va face într-o perioadă de trei ani. Costul lucrărilor de reabilitare a colonadei din Buziaş s-ar putea ridica la trei milioane de lei, iar şantierul va fi deschis imediat după sărbători”, a mai precizat Ilaş.
Colonada din Buziaş, a fost construită în 1875, la cererea împăratului Franz Joseph pentru împărăteasa Sisi. Îndrăgostită de natură, aceasta vizita adesea Buziaşul, tocmai pentru a se plimba în parc, prin colonada ornată cu dantelă din lemn, alături de doamnele sale de companie.

redesteptarea.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Colonada de lemn, simbolul Buziaşului va fi refăcută integral

  1. bravo.Daca ar fi necesar oricare cetatean din Banat ar prefera sa faca donatii pt refacerea „Perlei Banatului” ,decat pt cladiri aiurea din Bucuresti,inclusiv sponsorizarea metroului din Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *