Coloană de 80 de km de TIR-uri între Polonia și Belarus. Șoferii au încercat să părăsească UE înainte de termenul limită

coloană

Coloană de 80 de km de TIR-uri între Polonia și Belarus. Șoferii au încercat să părăsească UE înainte de termenul limită

O coadă imensă de camioane s-a format la granița dintre Polonia și Belarus de către șoferii ruși și bieloruși care încearcă să părăsească Uniunea Europeană.

Din cauza sancțiunilor UE, aceștia ar fi trebuit să părăsească teritoriul blocului până la sfârșitul zilei de sâmbătă, 16 aprilie, însă unii au rămas blocați la cozi care s-au întins și pe 80 de kilometri chiar și pentru peste 30 de ore, depășind termenul limită, conform BBC.

Blocul european a interzis intrarea și staționarea camioanelor din Rusia și aliatul său Belarus în UE, din cauza războiului din Ucraina, cu excepția vehiculelor care transportă produse petroliere, medicamente sau colete poștale.
„Sunt încă mulți kilometric de condus… deci nu e realist,“ a declarat un șofer din Belarus pentru Reuters, sugerând îndoieli cu privire la respectarea ordinului european.

CITEȘTE ȘI: Accident grav între Timișoara și Giroc

Momentan, nu se știe ce se va întâmpla cu șoferii care au rămas pe teritoriul UE după deadline, dar BBC a scris că aceștia ar putea fi reținuți de autoritățile țărilor în care se aflau la primele ore ale zilei de duminică, conform stirileprotv.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns