Colaborare pentru un cinema de artă, la Timișoara

semnare protocol cinema de arta

La sediul Primăriei Timişoara, a fost semnată ieri o Declaraţie de colaborare între municipalitate, Institutul Francez din România, o companie de asigurări şi asociaţiile locale din domeniu, Pelicula Culturală, Marele Ecran, Documentor şi Asociaţia Română a Filmului Independent (Timishort), în vederea creării unui cinema de artă în centrul oraşului, în perspectiva anului 2021 şi sub cupola reţelei Europa Cinemas.

După ce opt săli (aflate în responsabilitatea RADEF) au intrat recent în proprietatea Primăriei Timişoara, mai multe întâlniri au avut loc între partenerii menţionaţi, în urma cărora a fost elaborat un document care precizează aportul fiecărei părţi implicate în proiect, numit „Declaraţie de colaborare”.

Viitorul cinematograf de artă urmează să fie fondat şi renovat cu sprijinul partenerilor primăriei, precum şi cu alte posibile entități interesate în susținerea proiectului şi având competenţe în domeniu.

Cinematograful de artă va fi amenajat fie în spaţiul actualului cinema Timiş, fie în cel al fostului cinema Studio şi, conform strategiei culturale a oraşului 2014-2024, va avea forma unui „art house”, având ca misiune promovarea filmului european și românesc de autor. Un protocol de colaborare detaliat urmează a fi semnat în viitorul apropiat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *