Cod portocaliu de vijelii în Timiş! Rafale de 100 km/h

A fost Cod roșu de fenomene meteorologice periculoase - grindină, vijelii și rafale de vânt de peste 90 km/h, pentru localități din Timiș

Meteorologii avertizează că în următoarele zile se vor înregistra temperaturi extreme și fenomene de instabilitate atmosferică în diferite zone ale țării. Șase județe, înclusiv Timiş, vor fi sub Cod portocaliu de vijelii.

O informarea meteo este în vigoare vineri și sâmbătă, anunțând disconfortul termic ridicat, vineri, în toate zonele de câmpie și, pe arii restrânse, în cele deluroase, iar sâmbătă în sud și est.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 36 de grade și va fi caniculă, vineri (23 iunie), local în Câmpia de Vest și în Câmpia Română, iar sâmbătă (24 iunie) în Câmpia Română și în Dobrogea.

Meteorologii au emis un Cod galben de vreme rea, valabil de vineri, ora 19 şi până sâmbătă dimineața, în județele Bistrița-Năsăud, Cluj, Alba, Hunedoara și Caraș-Severin.

În vestul, nord-vestul și local în centrul țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…75 km/h) și, pe arii restrânse, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20… 25 l/mp și, izolat, de peste 30… 40 l/mp.

Sâmbătă și duminică vor fi perioade cu instabilitate atmosferică îndeosebi în centru, sud și est.

De asemenea, de vineri, ora 20, şi până sâmbătă, la ora 4, va fi Cod portocaliu de vijelii.

În Banat, Crișana, Maramureș și în nord-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu intensificări ale vântului (rafale de 80… 100 km/h) și vijelii.

Județele vizate sunt Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bihor, Arad, și Timiș, conform Mediafax.

Cod portocaliu de vijelii în Timiş! Rafale de 100 km/h

CITEŞTE ŞI: A început amenajarea sensurilor giratorii între Timişoara şi Giroc. Şoferii sunt sfătuiţi să aibă grijă la gropi


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *