Cod galben de inundații în mai multe județe, inclusiv din vestul țării. Ce zone sunt vizate

Pericol de inundații în patru bazine hidrografice din vestul și centrul României

Hidrologii au emis sâmbătă două atenționări cod galben de inundații valabile până la miezul nopții pe râuri din județele Cluj, Alba, Hunedoara și Bihor.

CITEȘTE ȘI: Accident pe autostradă, în județul Timiș: microbuz răsturnat, mai multe victime

COD GALBEN

Data: 10.07.2021 ora 13:10 – 10.07.2021 ora 24:00

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Someșul Mic – bazin amonte acumularea Gilău, Crișul Repede – bazin superior amonte S.H. Ciucea, Crișul Negru – bazin superior amonte S.H. Stei, județele Bihor și Cluj.

COD GALBEN

Data: 10.07.2021 ora 13:20 – 10.07.2021 ora 24:00

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Arieș – bazin amonte S.H. Buru, Mureș – afluenții de dreapta aferenți sectorului aval confluență Aiud – amonte confluență Strei, județele: Cluj, Alba, Hunedoara.

Fenomenele se pot produce cu intensitate și probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Iara – bazin superior, Ampoi – bazin superior.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns