Alertă meteo: cod galben de fenomene extreme – vânt puternic, polei și ninsori viscolite

Alertă meteo: COD GALBEN de fenomene EXTREME: vânt puternic, polei și ninsori viscolite

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi, o nouă informare meteo de fenomene extreme, dar și una cod galben, valabilă pentru mai multe județe. Potrivit meteorologilor, în perioada imediat următoare se așteaptă intensificări puternice ale vântului și ninsori viscolite.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 13 ianuarie, ora 10 – 15 ianuarie, ora 20
Fenomene vizate: intensificări ale vântului

CITEȘTE ȘI: Ministrul Sănătăţii: Pe viitor, vaccinul anti-Covid va fi făcut o dată pe an, ca şi la gripă. Administrarea la intervale scurte poate duce la „suprastimularea” sistemului imunitar

În intervalul menționat, vântul se va intensifica treptat, la început în zona de munte, iar din dimineața zilei de vineri (14 ianuarie) local și în estul, sudul și centrul țării. Vor fi rafale cu viteze în general de 45…55 km/h, mai mari în zona montană înaltă și în Moldova.

Pe arii restrânse, mai ales în noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 ianuarie) se va forma polei în nord, centru și nord-est.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ – COD GALBEN

Interval de valabilitate: 13 ianuarie, ora 18 – 15 ianuarie, ora 20
Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului

În intervalul menționat, în Carpații Orientali și Meridionali, la altitudini de peste 1500 m, vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 90…110 km/h și zăpada va fi spulberată.

Începând din dimineața zilei de vineri (14 ianuarie) vântul se va intensifica și în jumătatea nordică a Moldovei unde vitezele vor depăși 55…65 km/h.

meteo nou azi 8a7718dd59

Din după-amiaza zilei de vineri (14 ianuarie) în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, viscolind și troienind zăpada, iar vizibilitatea va fi foarte redusă.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.