CNSU pregătește ridicarea unor restricții în România – surse

Obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiul liber, neconstituțională. Decizia CCR este definitivă şi general obligatorie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență pregătește ridicarea restricțiilor aplicate pe teritoriul României, iar ca urmare a schimbărilor certificatul verde va mai fi util în special în străinătate, conform stiripesurse.ro.

– Se elimină semaforul pandemic, adică țările nu vor mai fi catalogate în funcție de culori: roșu, galben și verde

– Pentru cei care au certificat Covid-19, se simplifică procedura de intrare în România

– Cei care nu sunt vaccinați vor sta doar 5 zile în carantină, în loc de 7 zile ca până acum

– Dacă sunteți contact direct al unei persoane depistate pozitiv, dar ați făcut boala în ultimele 90 de zile nu se mai stă în carantină, informează Antena 3.

Începând cu data de 1 februarie, certificatul verde va expira pentru o parte dintre românii care nu au făcut și doza booster.

Este vorba despre certificatele verzi emise până în luna mai 2021, asta pentru că la nivelul UE s-a decis ca documentul să fie valabil doar 270 de zile, adică 9 luni de la vaccinarea cu schema completă.

CITEŞTE ŞI: O româncă a șocat Austria: i-a ucis pe fosta soție și copilul actualului iubit. A dat intenționat cu mașina peste ei

România nu va adera la noua reglementare, însă cei care vor dori să călătorească în Uniunea Europeană vor fi nevoiţi să se supună noii măsuri şi să se vaccineze şi cu doza booster.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *